Sanader pod istragom

DORH zatražio Sanaderovo privođenje, on napustio Hrvatsku!

sanader, sabor, flaster (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/6
09.12.2010.
u 10:30

U Sabor je stigao zahtjev za skidanje zastupničkog imuniteta, potvrdili su iz kabineta predsjednika Sabora

Državno odvjetništvo podnijelo je zahtjev Saboru za skidanje imuniteta saborskom zastupniku, bivšem premijeru Ivi Sanaderu, potvrdili su iz kabineta predsjednika Sabora, no kako je dokument kvalificiran, nisu željeli komentirati. Kako neslužbeno doznajemo, DORH je zatražio i Sanaderovo privođenje.

Ivo Sanader napustio je svoj dom u Kozarčevoj ulici u Zagrebu danas u 10.45 sati. U crnoj Opel Vectri otišao je u nepoznatom smjeru. 

Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec iza podneva je potvrdio da je Ivo Sanader napustio zemlju, točnije da je prešao hrvatsko-slovensku granicu.

Još jučer sazvana je sjednica saborskoga Mandatno-imunitetnog povjerenstva, koja će se održati danas u 14.30 sati. Stoga je moguće da će se o skidanju imuniteta Sanaderu odlučiti već danas.

Zahtjev DORH-a za ukidanje imuniteta Sanaderu komentirao je i predsjednik Ivo Josipović, koji je sudjelovao na obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv korupcije u Hrvatskome novinarskom domu u Zagrebu.

>>Milanović: Za komentar pitajte na drugoj strani Markova trga

Josipović: Očekujem pravedan postupak

– Pravna država radi svoj posao. Ono što želim i očekujem je da se protiv gospodina Sanadera, pa i svakog drugog u ovoj državi, provede zakonit i pravedan postupak – komentirao je predsjednik Josipović.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković najprije je kazao da nema nikakvog komentara te samo dodao da je to vjerojatno zahtjev DORH-a, što je zakonita procedura. Na novinarski upit smatra li da će najnovija vijest vezana uz Sanadera odmoći HDZ-u na idućim izborima, Bošnjaković je uzvratio:

– Mislim da to neće odmoći HDZ-u.

Bajić bez komentara

Državni odvjetnik Mladen Bajić pak samo je kratko uzvratio:

– Ništa ne mogu kazati, doslovce ništa.

Predsjednik Nacionalnoga antikorupcijskog vijeća Željko Jovanović izjavio je da misli kako je na Međunarodni dan borbe protiv korupcije ovo jedna dobra vijest.

– Smatram da na taj način uskočka vertikala pokazuje da radi svoj posao – istaknuo je Jovanović.

Novi predsjednik Transparency Internationala Hrvatske Nikola Kristić na ovu je temu kazao:

– Ako je to DORH napravio, onda možemo biti uvjereni da za to ima dobar razlog te da su sve ove medijske priče imale podlogu. TIH pozdravlja svako razotkrivanje korupcije pa i ovo na najvišim razinama.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

PA
park
21:08 09.12.2010.

Mačak u čizmama kidno a ovi svi mirno gledali , stvaeno neozbiljno, možeš mislit kako će bit kad naši počnu maglu fatat , ima Bosna poluprazna da ostane ....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?