U 4. kolu ABA lige

Doprvak Mađarske želi vratiti dug doprvaku BiH

Široki igokea
20.10.2013.
u 12:23

Širokobriježani su s dosta samopouzdanja otputovali u Mađarsku, ali znaju da im neće biti nimalo lako

Na teškom ispitu bit će oba bosanskohercegovačka predstavnika u četvrtom kolu regionalne ABA lige. Široki Primorka je gost kod mađarskog doprvaka Szolnokija, dok je Igokea domaćin snažnom sastavu Radničkog iz Kragujevca.

Širokobriježani su s dosta samopouzdanja otputovali u Mađarsku, ali znaju da im neće biti nimalo lako.

‘Domaćinske’ momčadi

- Možemo se nadati uspjehu ako svih četrdeset minuta budemo maksimalno koncentrirani i bez većih padova u igri - kazao je trener Širokog Damir Vujanović. Nakon tri kola, Mađari stoje lošije na ljestvici od Širokog i imaju jednu pobjedu i dva poraza, dok su Širokobriježani upisali obje domaće pobjede i pretrpjeli poraz u Kragujevcu.

I jedni i drugi pomalo su domaćinske momčadi, pa će stoga biti i zanimljivo hoće li takav trend Mađari i večeras nastaviti. Momčad koju vodi srbijanski trener Nedeljko Aščerić želi iskoristiti prednost domaćeg parketa uz pomoć bučne publike doći do pobjede i bodovnog poravnanja sa Širokim. Time bi i uzvratili momčadi s Pecare za prošlogodišnji poraz. No, unatoč takvim njihovim željama, protiv sebe će imati momčad koja nije za podcijeniti, a Mađari su još premda su odigrana tri kola i dalje igračka nepoznanica. Istina nosi ih energija, bučna publika, a igru zasnivaju na vanjskim igračima Amerikancima Warrenom i Oliverom,a pod košem imaju iskusnog i snažnog Badera i još jednog Amerikanca Loranta.

Dolazi snažni Radnički

Bit će zanimljivo mogu li Širokobriježani parirati sastavu, približno podjednakih kvaliteta na njegovom parketu, koji im želi uzvratiti za lanjske poraze koje je doživio u srazu s bosanskohercegovačkim predstavnikom u tom natjecanju. Susret se igra s početkom u 17 sati.

Bosanskohercegovački prvak Igokea ugostit će snažni sastav Radničkog iz Kragujevca koji je nakon odličnog početka doživio visok poraz u prošlom kolu kod Crvene zvezde. I Aleksandrovčane je baš kao i Kragujevčane nadigrala Crvena zvezda, a nakon tom poraza uprava Igokee na čelu s predsjednikom Borisom Spasojevićem krenula je s igračkim promjenama.

Otkaz su dobili Amerikanci Mays i Fraser, a doveden je prošlogodišnji igrač Partizana i bosanskohercegovački reprezentativac Nemanja Gordić, a izgleda da će u njihovom sastavu ponovno zaigrati snažni američki centar Edwards. U upravi kluba doduše nisu potvrdili takvu informaciju ali su potvrdili kako će angažirati jednog igrača na tom mjestu, Susret između Igokee i Radničkog igra se s početkom u 19 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije