Suradnja

Dominikanka i tri Talijana uhićeni s 5 kilograma hašiša

Automobil
21.09.2013.
u 11:14

Krijumčare našli u unajmljenoj kući u blizini Ribnika

Četvorica stranca i jedan Bosanac uhićeni su u Ribniku zbog krijumčarenja pet kilograma hašiša, čija se vrijednost na crnom tržištu procjenjuje na oko 125.000 maraka. Zadržana je Dominikanka Evelin Aquano Geronimo (33), kao i Talijani Andre Bagna Pastorello (40), Jovani Banja Pastorelo (66) i Giancarlo Borgogno (56), dok je sumnjivac iz Ribnika pušten da se brani sa slobode. Zoran Mandić, načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, kaže da je skupina uhvaćena nakon dojave iz Federalne uprave policije pa je pretresen “BMW”, talijanskih oznaka, i mjesto njihova stanovanja.

U motoru BMW-a

- Droga je otkrivena u motoru automobila, a bila je sakrivena ispod filtera za zrak. Nakon toga, pretresena je i kuća koju su osumnjičeni koristili i pronađeno je još oko kilogram hašiša, poluautomatsko vatreno oružje, streljivo i eksploziv - ističu iz policije. Hašiš je bio upakiran u 15 paketa, oblijepljenih selotejp trakom, i bio je spreman za daljnju distribuciju i transport. Sumnja se da je riječ tek o dijelu velikog krijumčarskog kanala koji je prelazio preko BiH, što će biti predmet daljnje istrage. Inače, hašiš se smatra lakom drogom koja se, kao i marihuana, dobiva od indijske konoplje i sadrži iste aktivne sastojke, odnosno THC, samo u većoj koncentraciji.

Konzumiranje hašiša

Hašiš se kao i marihuana uglavnom konzumira pušenjem. Na tržište dolazi u takozvanim pogačama ili tablama. Najveći proizvođači su Afganistan, Pakistan, Nepal, Maroko, Egipat i Indija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?