Poljska

Domaći umjetnici izlažu u galeriji Stary ratusz

Hanibal Salvaro
arhiva
15.08.2012.
u 13:09

Izlažu se pretežito kiparska djela, a upriličit će se posebno otvorenje za slijepe i slabovidne osobe u petak 17. kolovoza

Umjetnici Vedrana Balković, Tomislav Buntak, Kornelija Dretar, Nadica Eichhorn, Vlado Gvozdanović, Vladimir Herljević, Pero Jelisić, Davorin Kereković, Stanko Krneta, Stipe Lucić, Zvonimira Obad i Hanibal Salvaro od četvrtka 16. kolovoza izlažu u poljskoj galeriji Stary ratusz i gradu u Olsztynu. Izlažu se pretežito kiparska djela. Upriličit će se posebno otvorenje za slijepe i slabovidne osobe u petak 17. kolovoza. Kurator izložbe je profesor Davorin Kereković.

Najava skorog ulaska Hrvatske u članstvo Europske unije potaknula je u većem broju europskih zemalja veliko zanimanje za suvremeno hrvatsko likovno stvaralaštvo što je pridonijelo uspješnoj realizaciji ovog projekta uz logističku potporu Kamenarskog centra Stipe Lucić koji je u svojim pogonima ugostio dvije mlade, upravo diplomirane, kiparice iz Olsztyna.

Grad Olsztyn je sveučilišno središte koje ima i poznatu likovnu akademiju. Nalazi se oko 200 km sjeverno od Varšave, te je udaljen od Baltičkog mora oko 60 kilometara. Grad ima oko 200.000 stanovnika, a prije II. Svjetskog rata je imao 60.000 pretežito Nijemaca i tada se zvao Olenstein.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?