Nakon ZFF_a

Dokumentarac "Ja sam Isus" uskoro na programu Dokukina

dokumentarni film Ja sam Isus
arhiva VL
11.01.2011.
u 10:38

Rus koji već 20 godina tvrdi da je Isus, ponukao je mlade redateljice da započnu potragu za suvremenim mesijom. Na različitim stranama svijeta pronašle su ih čak tri i donose priču o njihovmživotima i sljedbenicima

Mislili ste da je Isus umro? I da je bio samo jedan?

Rus koji već 20 godina tvrdi da je Isus, ponukao je mlade redateljice da započnu potragu za suvremenim mesijom. Na različitim stranama svijeta pronašle su ih čak tri. Bez potrebe da sude o autentičnosti priča ovih ljudi, bave se porukom koju oni šalju društvu i životom njihovih sljedbenika. Film prikazuje tri zajednice koje su se formirale oko različitih osoba koje tvrde da su Krist, koji je po drugi put sišao među ljude. Sibirska zajednica koja se bavi uzgojem organičke hrane nastala je oko karizmatičnog, ali introvertnog čovjeka po imenu Visarion. Njegovo učenje usredotočeno je na razvoj društva koje bi bilo u stanju preživjeti teškoće koje dolaze. U Brazilu je jednostavan, ali obrazovan čovjek koji sebe naziva INRI Cristo postao medijski fenomen. Pojavljuje se u gotovo svakoj TV-emisiji u zemlji i stvorio je utočište za svoje sljedbenike, uglavnom žene. David Shayler je bivši agent tajne službe u Velikoj Britaniji koji se okrenuo duhovnosti nakon odlaska u zatvor. Član je zajednice mladih skvotera koja se bori protiv kapitalizma i ne prihvaća sustav. Ovaj dokumentarac pokazuje svakodnevni život svake od tih zajednica i istražuje razlike i sličnosti između njih. Pritom postavlja pitanja o vodstvu i duhovnoj pripadnosti.

Redateljiceovogtalijanskog dokumentarnog filam su  Valerie Gudenus i  Heloisa Sartorato, a od petka14. siječna možete ga vidjeti u zagrebačkom Dokukinu. Film je svoju zagrebačku premijeru imao u službenoj konkurenciji  8. Zagreb Film Festivala.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?