Sex skandal

Doktor Martinec dao mi je 1000 kuna za seks

miran martinac
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
21.07.2011.
u 06:00

Sasa S. u iskazu je teretila Paču i ugledne liječnike za koje tvrdi da su je zvali na privatne zabave

Studentica Sara S. kojoj će u petak zajedno s Nebojšom Perunovićem, vlasnikom salona za masažu Pancho početi proces u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu pod optužbom za podvođenje starleta za imućnu klijentelu u svom iskazu kod istražnog suca imenovala je ugledne liječnika Dr. Mirana Martinca, ravnatelja bolnice Sveti duh i ravnatelja Doma zdravlja u Runjaninovoj Dalibora Drugovića, da su s njom imali seksualni odnos za novac. Taj će iskaz biti korišten kao dokaz u sudskom postupku, te će biti zanimljivo što će na njega reći dr. Martinac i dr. Drugović, za koje tužiteljstvo traži da ih se sasluša kao svjedoke. Dok je prostitucija prekršaj, “mušterije” prostitutki se u nas ne kažnjavaju, ali po novom prijedlogu zakona predviđene su zatvorske kazne, no samo za one klijente koje žene navode na prostituciju zlouporabom ovlasti, obmanom, prijetnjom ili korištenjem teškog položaja ili ovisnosti žene.

‘Zgodna i povrijeđena’

Sara S. u istrazi je ispričala je da je u lipnju ove godine bila u kontaktu s dr. Martincom. S njime se sms-om i na njegov zahtjev, dogovorila da će mu dovesti još jednu djevojku Martinu. Uputile su se u njegov stan.

– U stanu nas je dočekao dr. Martinac i nakon što smo mu pružile seksualne usluge dao nam je po 1000 kn svakoj. Tražio nas je da opet i to prije dva dana. Dogovorili smo se SMS-om i opet je tražio da dođem s Martinom zbog seksualnih usluga.

Nakon obavljenog ja i Martina smo dobile svaka po 1000 kn – branila se Sara. Neslužbeno doznajemo da je Martinac policiji potvrdio da je koristio usluge djevojaka s kojima ga je spojio Pančo, kojeg poznaje 30 godina. Upoznao ga je kao liječnik KK Cibone, Jednom ga je Pančo nazvao i rekao da ima zgodnu curu koja je povrijeđena, a on ju je primio u bolnicu i shvatio da se bavi pružanjem seksualnih usluga.

Dala mu novac

Sara S. koja se od svoje 19-te kretala u društvu poznatih osoba u Zagrebu, te je tako počela raditi i kao hostesa na privatnim zabavama, navela je kao klijenta s kojim je spavala za novac i dr. Dalibora Drugovića.

– Krajem ožujka ove godine Pančo je mene i prijateljicu Larisu poslao u Opatiju, i dao nam je broj osobe, koju sam upoznala kao doktora Dalibora. Dočekao nas je u hotelu Adriatik i odveo nas u sobu. Ja i Larisa smo pružile seksualne usluge njemu i njegovom prijatelju Zvonku iz Zagreba, kojega poznajem kao doktora Zvonkao, a on nam je zato dao po 600 eura svakoj. Kad sam se vratila u Zagreb predala sam Panči oko 800 kn – branila se Sara. Dok njezin iskaz izravno tereti za podvođenje Nebojšu Perunovića Panču, on se u istrazi branio da je nedužan i da nikad nije podvodio žene, nego se bavio angažiranjem poznatih djevojaka na javnim i privatnim događanjima, na zabavama i otvorenjima kafića, te je promovirao svoj klub Pancho.

Sara je Panču, kao vlasnika solarija upoznala preko optužene znanice Marike Tomljanović Kiprijanovski koja joj je lani jednom prigodom ponudila besplatan tretman sunčanja kod prijatelja Panče. Marika joj je ispričala i kako Pančo ima dobrostojeće prijatelje te da ju može upoznati s njima. Drugom prigodom, kada je Pančo zvao Mariku, Marika joj je rekla da dolazi jedan čovjek iz Dubrovnika koji je trebao dvije cure, a ona je pristala ići s Marikom pod uvjetom da idu zajedno.

Pančo uzeo, klijent vratio

U večernjim satima našle su se ispred hotela Westin gdje ih je čekao taj čovjek , no ispalo je da je trebao samo jednu curu pa Marika je otišla s njim. Saru, pričala je, Pančo je pozvao na piće i govorio joj kako je lijepa i kako ima dobre prijatelje s kojima bi ju mogao upoznati. Tvrdio je da joj je napomenuo da Marika radi s njim i da je super te ju je tražio da razmjene i brojeve mobitela, šapnuvši joj i da ju čovjek iz Dubrovnika sutra želi vidjeti. Sutradan joj je Pančo rekao da će joj susret s tim čovjekom iz Dubrovnika i dogovoriti u Westinu za 500 eura te da mu se javi kada završi s njim. Priznala je da je spavala s tim čovjekom čije je ime zapamtila kao Duda te da je dala Panči 100 ili 200 eura poslije, a Duda joj je nadoknadio 100 eura koje joj je Pančo uzeo. U lipnju ove godine Sara se je s prijateljicom Martinom završila i na jahti Hope u Trogiru gdje su ih dočekali muškarci po imenu Danko, Hrvoje, Claude i skiper. Otplovile su na otvoreno moru i za 2000 eura koliko su dobile od osobe po imenom Danko su spavale s njima trojicom. Za razliku od Sare S.ikirić koje je bila prilično detaljna i koja je govorila kako je čula da za Panču rade još neke starlete i jedna misica, Pančo je u istrazi negirao podvođenje djevojaka i da je išta išta imao s dogovorenim “seksualanim susretima”. Primjerice, tako je Pančo govoreći o medicinskom seminaru u hotelu Adriatic priča da ga je njegov znanac dr. Dalibor Drugović nazvao i pitao zna li neke hostese koje bi došle na seminar u Opatiju, a koje poznaju engleski jezik. Pančo je dao dr. Drugoviću broj telefona od Sare S.ikirić, ali kaže niti zna jesu li se oni nešto dogovorili, niti je on sudjelovao u dogovaranju nekih seksualnih usluga. Iako Pančo poznaje i Tonija Kukoča, koji će biti svjedok na suđenju, iz vremena kad je bio maser Jugoslavije kaže da nikad s njim nije razgovarao, niti ga je Kukoč ikad tražio da mu orgnizira nekakav seksualni odnos. Pančo spominje i vlasnika jednog lanca kladionica, ali samo u kontekstu da ga je upoznao s Marikom., Zna da su popili piće i da su njih dvoje dalje ostali u kontaktu. Za Simonu Gotovac koja će također biti jedna od 30 svjedoka u postupku Pančo je ispričao da je u njegov klub dolazila u solarij i na masažu besplatno jer se nadao da će mu tako promovirati klub te da je jednom njegov prijatelj koji je vlasnik kluba Piranje trebao hostesu i tražio da na otvorenje kluba dođe Simona Gotovac i još jedna pjevačica.

U igri i vlasnik OBN-a

Pančo je upoznao Simonu i sa znancem Milanom Pavićem, vlasnikom OBN televizije, jer ga je kao vlasnik trgovine Sony tražio da ga spoji sa Simonom radi promocije njegovih proizvoda. Pančo ne zna jesu li Simona i Pavić bili u ljubavnoj vezi i nigdje ne spominje Simonu Gotovac u kontekstu pružanja seksualnih usluga. No, što je od toga svega istina utvrdit će se na sudu te osobito kad se počnu preslušavati nadzirani razgovori. Sudski postupak koji slijedi u kojem je tužiteljstvo predložilo oko 30-tak svjedoka, među kojima su mnogi poslovni ljudi i među kojima ima i liječnika, od značaja je ne samo za optužene nego i za javnost jer nameće pitanje kažnjivosti prostitucije kada su žene u ovisnom položaju i inferiornije intelektualno, materijalno i na drugi način u odnosu na klijente. Teško je nečijom privatnom stvari tretirati kada bilo koja ugledna osoba na nekoj čelnoj poziciji u društvu za novac koristi seksualne usluge jako mladih djevojaka koje su im intelektualno inferiorne i koje su materijalno ugrožene i na neki način ovisne. Primjerice mlada Sara S.ikirić, braneći se pred istražnim sucem govorila je kako se prostitucijom bavila jer joj je bio potreban novac, jer se školuje na Privatnom fakultetu koji sama plaća, a živi s bakom i djedom, dok s ocem, s kojim joj se majka davno rastavila nema nikakvih kontakta. Ne ulazeći u to da je Sara S.ikirić pod ozbiljnom optužbom za podvođenje drugih djevojaka o čemu će morati govoriti na sudu, premda je u istrazi negirala da je uzimala proviziju od djevojaka s kojima je pružala seksualne usluge istim klijentima, činjenica je da su i njezine obiteljske okolnosti doprinjele takvom načinu života. Društvo mora zaštititi mlade djevojke koje su spletom nesretnih životnih okolnosti završile s onu stranu zakona i koje se prostituiraju za novac.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?