Tragedija

Dok je ispirao crpku za vodu, stroj povukao i zdrobio radnika (48)

Tragedija
23.10.2012.
u 09:25

Nesretan slučaj dogodio se jučer oko 12.30 sati u krugu tvrtke Jasmina Jakupovića

Radnik tvrtke “Jasmin Commerc” Mehmed Dedić (48) zvani Medo poginuo je jučer prilikom čišćenja crpke za beton u Kozariću kod Prijedora. Nesretni čovjek je crijevom za vodu ispirao crpku koja ga je u jednom trenutku uvukla u stroj i zdrobila ga.

Nezapamćena tragedija dogodila se oko 12.30 sati u krugu “Jasmin betona”, vlasništvo Jasmina Jakupovića. Šokirane kolege kažu da su poslije istovaranja betona svi otišli na doručak, a on je ostao sam oprati crpku za vodu. Nikome nije jasno što je pošlo po zlu, jer su po povratku s doručka Dedića zatekli mrtvog.

- Zatekli smo upaljenu crpku iz koje je virilo Medino zdrobljeno tijelo. To je bio stravičan prizor... Budući da je skinuo zaštitnu rešetku crpka ga je doslovno uvukla u stroj. Prvo mu je uvukla ruku, a potom glavu i vrat. To je bio njegov svakodnevni posao i stotinu puta do sada je prao tu crpku. Možda se okliznuo ili mu je stroj uhvatio rukav, a potom ga povukao - pričaju radnici, navodeći da se takva tragedija nikada nije dogodila. Irfan Kulašić, koji živi u blizini betonare, kaže da je čuo radnike kako zapomažu i odmah je došao pomoći. - Nitko ne zna što se točno dogodilo. Prethodno su istovarili beton. Radnici mi kažu da se to uvijek radi s upaljenim strojem, jer crpka se drukčije i ne može oprati. Zaštitnu rešetku je skinuo kako bi oprao spiralnog puža na crpki i očito je trenutak nepažnje bio dovoljan pa da dođe do tragedije. To su sekunde koje odlučuju o životu i smrti. Sve i da je netko bio pokraj njega ne bi ga mogla spasiti - kaže Kulašić. Dežurna tužiteljica Dijana Kukobat utvrđivala je jesu li prilikom pranja crpke ispoštovani svi neophodni uvjeti i ima li u čitavom slučaju odgovornosti vlasnika tvrtke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?