Sve više EU skeptika

Dok Hrvatska ulazi u EU, Britanci traže načina da izađu

'08.06.2011., Zagreb - Zastava Europske unije. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Patrik Macek/Pixsell
21.10.2012.
u 08:31

Kada bi se među biračima Otoka danas održao referendum, čak 51 posto bi ih se izjasnilo za napuštanje europske obitelji 27 članica, kojima će iduće godine pristupiti Hrvatska

Potpora za izlazak Velike Britanije iz Europske Unije nikada u posljednja tri desetljeća nije bila na višoj razini od današnje, pokazalo je ispitivanje EU raspoloženja među građanima Ujedinjenog Kraljevstva koje je proveo Mail on Sunday.

Kada bi se među biračima Otoka danas održao referendum, čak 51 posto bi ih se izjasnilo za napuštanje europske obitelji 27 članica, kojima će iduće godine pristupiti Hrvatska. Samo 34 posto birača bi se izjasnilo za ostanak, pokazalo je istraživanje.

Toga su očito svjesni i u Bruxellesu pa se spremaju na posebnu promotivnu kampanju kojom će sve EU skeptike nastojati uvjeriti u prednosti članstva u EU zajednici. Kampanja je usmjerena tomu da 2013. bude "Godina europskih građana", potpomognula s 1.75 milijuna eura marketinškog budžeta kako bi se razbile predrasude o EU članstvu.

Ova kampanja već je naišla na oštricu kritika poput one Tima Akera iz anti-EU grupe pod nazivom "Vadite Britaniju van!"  

- EU ne bi trebao trošiti teško zarađeni novac na nešto što oni nazivaju takozvanim prednostima članstva u Europoskoj Unijij. EU bi se trebala povući i pustiti Britance da odluče, poručio je Aker dok njegov kolega po EU - skepticizmu Nigel Farage pojašnjava kako je trošenje novca na samopromociju još jedan razlog zbog čega se treba održati referendum o britanskom članstvu u EU-u.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije