Varaždin

Dok direktor uživa u Španjolskoj, klub zamalo ostao bez 800.000 eura

\'24.07.2010., Varazdin - Nogometna utakmica 1. kola T-Com HNL izmedju NK Varzdina i NK Zadra. Josip Brezovec. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL\'
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
22.10.2010.
u 10:10

Nakon razgovora s predsjednikom, Brezovec je odustao od odlaska iz Varaždina, pri čemu klub ne bi dobio ni kune odštete.

Josip Brezovec, kapetan Varaždina, ipak neće od kluba zatražiti slobodne ruke, s obzirom na to da mu nije isplatio dio dugovanja u iznosu od 25.200 kuna. Taj je novac Brezovec trebao dobiti još 1. rujna, a prema ugovoru, ne poštuje li klub svoj dio obveza, jedan od najboljih varaždinskih nogometaša treba dobiti jednostrani raskid ugovora, te je bez odštete mogao potražiti novog poslodavca.

Do pomirenja je došlo jučer nakon dogovora predsjednika kluba Zlatka Horvata s Brezovcem.

– Na dogovor sam pristao samo zbog suigrača. U konačnici, njihove egzistencije ovise o mojem transferu. Odbio sam neke unosne ponude, ali nisam mogao to napraviti dečkima u svlačionici i navijačima – rekao je Brezovec.

No, pitanje je zašto su u NK Varaždinu čekali s isplatom mjesec i pol dana. U klubu prstom upiru u direktora Gorana Jukića, čiju izjavu nismo mogli dobiti jer je na odmoru u Španjolskoj. Neslužbeno saznajemo da Jukić predsjednika Horvata nije ni izvijestio o Brezovčevu potraživanju. Lako se moglo dogoditi da Varaždin zbog nemarnosti ostane bez igrača čija je vrijednost, prema Transfermarktu, 800 tisuća eura.

Varaždin je iz istih razloga već ostao bez Igora Prahića i Matije Smrekara koji su završili u francuskom Sedanu, a klub je uspio inkasirati sto tisuća eura, iako je njihova vrijednost procijenjena na gotovo milijun eura. Lošim gospodarenjem klub je ostao bez više od šest milijuna kuna, što odgovara polovici godišnjeg proračuna.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije