DONESENI ZAKLJUČCI

Dogovori unutar stranke o daljnjem radu s platformom

hsp
VL FOTO
24.08.2011.
u 09:27

Perić ističe kako je stranci, kao i Predsjedništvu bila potrebna kriza kako bi se dublje sagledali svi problemi

“Atmosfera na sjednici Predsjedništva je bila radna, prijateljska i odgovorna. Mogu reći da smo iz svega ovoga što se posljednjih dana događalo, kao i nakon sjednice Predsjedništva, izišli jači i jedinstveniji i kada su u pitanju stavovi HSP-a unutar platforme, kao i kada su u pitanju prava Hrvata u BiH”, kazao je predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić nakon izvanredne sjednice Predsjedništva održane u Tomislavgradu. Osim stanja u stranci, na sjednici Predsjedništva raspravljalo se i o situaciji, odnosno položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Položaj Hrvata

Tako je HSP BiH naveo kako će napraviti sve da se prava Hrvata u BiH poboljšaju. “Ako procijenimo da ne možemo poboljšati položaj Hrvata, spremni smo izići iz platforme”, kazao je Jurišić. Dodao je kako neke stvari koje su potpisane u platformi ne idu željenom dinamikom. “U razgovoru s našim političkim partnerima unutar platforme pokušat ćemo reducirati neke stvari. Sastanak stranaka platforme najvjerojatnije će se održati u četvrtak”, napomenuo je Jurišić. Također, kazao je kako treba naglasiti da neće biti nikakva povlačenja ministara iz federalne Vlade. “HSP BiH želi biti ozbiljan partner u ovoj vladi”, zaključio je Jurišić.

Ozbiljni problemi

Da je situacija raščišćena, potvrdio je i Josip Perić, dopredsjednik HSP-a BiH. “Očito je Predsjedništvo HSP-a BiH shvatilo da su problemi puno ozbiljniji nego što se to pokušalo prikazati u javnosti i tim problemima su dali važnost. Bila je potrebna jedna, ovako da kažem, šok-terapija kako bi se pokazalo svima da se ne može raditi netransparentno, samovoljno i da postoje i drugi ljudi koji nešto znače u ovoj stranci”, kazao je dopredsjednik Perić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?