KONAČNO

Dogovoren Globalni fiksalni okvir BiH za 2012. - 2014.

ministri
VL FOTO
14.03.2012.
u 15:23

Dogovorom otvorena mogućnost za nastavak aranžmana BiH sa Međunarodnim monetarnim fondom

Fiskalno vijeće  BiH dogovorilo je na današnjoj sjednici Globalni fiksalni okvir BiH za 2012 - 2014. godinu, prema kojem će u ovom razdoblju godišnji proračun BiH iznositi 950 milijuna KM, a zahvatanje za proračun sa jedinstvenog računa Uprave za neizravno oporezivanje BiH 750 milijuna KM.

Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić rekao je novinarima da su svi zadovoljni današnjim dogovorom.

\"Neće biti pomjeranja kod zahvatanja sa jedinstvenog računa niti povećanja povećanja, te će ovaj današnji dogovor stvoriti relaskiranu atmosferu kod daljih pregovora sa međunarodnim financijskim institucijama\", istakao je on.

Džombić je naglasio da je dogovorom otvorena mogućnost za nastavak aranžmana BiH sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/, te je zaključeno da BiH podnese zahtjev MMF-u za otvaranje novog aranžmana.

\"Današnji dogovor je jasna poruka javnosti, međunarodnim financijskim institucijama i partnerima da smo se suglasili o optimalnom dogovoru unutar funkcioniranja BiH. To je jedna jasna poruka da možemo da računamo na dalju saradnju sa međunarodnim financijskim institucijama\", istakao je Džombić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?