KONSENZUS

Dogovor o ključnim pitanjima jedina opcija za bh. Hrvate

\'bih...mostar...30.10.2009...drugi sabor hdz 1990, hrvatski dom herceg stjepan kosaca...bozo ljubic Photo:Zoran Grizelj /Vecernji list VLM\'
Zoran Grizelj/VLM
19.01.2011.
u 09:07

Sporazum potpisan s HDZ-om BiH dokaz je političke zrelosti, a ne slabosti, tvrde iz GO HDZ-a 1990

Gradski odbor HDZ-a 1990 Mostar zaključio je da je ta stranka dokazala da iznad interesa hrvatskoga naroda ne postoji ništa, priopćeno je iz tog odbora.

Politička agresija

- U posljednje vrijeme Hrvati u BiH su predmetom jedne do sada neviđene medijske i političke agresije koja za isključivi cilj ima od najmalobrojnijeg naroda u BiH učiniti nacionalnu manjinu. U takvim sociopolitičkim okolnostima, u kojima se ne biraju sredstva napada, HDZ 1990 je postao jedna od dražih, ako ne i najdraža meta dežurnih medijskih i političkih dušobrižnika koji svoje frustracije liječe blateći ideale koje zastupa HDZ 1990, želeći narušiti integritet naše stranke. Ovim putem svima njima GO Mostar HDZ-a 1990 poručuje da im je uzaludan trud”, navodi se u priopćenju. Također se ističe da je snagu i iskrenost svojih namjera HDZ 1990 u postizbornom vremenu pokazao odbijanjem vodećih funkcija na svim razinama vlasti, od državne, federalne, pa do županijske, a koje su im, kako se navodi u priopćenju, nuđene od SDP-a i njemu naklonjenih stranaka.

Politička zrelost


Uz ostalo, u priopćenju se navodi kako je dogovor po ključnim pitanjima za hrvatski narod jedina opcija te da je plod toga sporazum potpisan s HDZ-om BiH, a koji je dokaz političke zrelosti, a ne slabosti. “Dogovor i postignuti sporazum znači jednu snagu hrvatskoga naroda koju ne može nitko, osim nas samih kao naroda, dovesti u pitanje. Tko god bude potkopavao ovaj dogovor i zloupotrebljavao ga, snosit će odgovornost i pred narodom i pred poviješću”, navodi se u priopćenju. Na kraju je naglašeno da HDZ 1990 neće nikada izdati snagu dogovora o egzistencijalnim pitanjima hrvatskoga naroda u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?