Nema proračuna

Dogovor dva HDZ-a u HB županiji ili opći kaos

skola
Zoran Grizelj
29.01.2012.
u 11:30

Ukoliko se u sljedećem tjednu ne postigne dogovor makar oko deblokade proračuna, Sindikat policije najavio je kako će započeti štrajk

Niti na posljednjoj sjednici kolegija Skupštine Hercegbosanske županije nije došlo do političkog usuglašavanja predstavnika političkih stranaka o održavanju izvanredne sjednice Skupštine na kojoj bi se donijela Odluka o privremenom financiranju zbog čega bi se županija mogla naći u potpunoj financijskoj blokadi. Ta činjenica kao i sve glasnije najave štrajkova više sindikata uposlenika mogle bi utjecati na ključne političke igrače da ubrzaju postizanje eventualnog sporazuma oko nove vlasti.

Na sastanku kolegija Skupštine HBŽ-a nije došlo do dogovora prije svega zbog još uvijek prisutnih podjela i sramnoga odnosa dva HDZ-a, prije svega prema građanima i biračima koji su dali povjerenje ovim dvjema strankama. Zbog toga je sjednica samo odgođena za tjedan dana. U međuvremenu niti jedna županijska institucija praktično ne može isplatiti plaće, bilo kakve troškove, obveze. Ukoliko se u sljedećem tjednu ne postigne dogovor makar oko deblokade proračuna, Sindikat policije najavio je kako će započeti štrajk 8. veljače, prosvjednim okupljanjem pred zgradom županijske Vlade, do koje će, od zgrade MUP-a, doći u organiziranoj koloni.

Oni će se na taj način solidarizirati sa Sindikatom osnovnog odgoja i obrazovanja Hercegbosanske županije koji je potkraj prošloga tjedna također najavio stupanje u opći štrajk 8. veljače. Oba ova sindikata koji okupljaju najveći broj uposlenika najavljuju da će štrajk trajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva, budući da su iscrpljene sve mogućnosti za mirno rješavanje nagomilanih problema. Policijski sindikati upozoravaju da je osnovni razlog za prosvjede nedonošenje županijskog proračuna za 2012. godinu, što će izravno utjecati na materijalnu egzistenciju uposlenika.

Jednako tako nisu sigurni da će se osigurati provedba odredbi Kolektivnog ugovora, te nedonošenje Zakona o plaćama policijskih službenika i Zakona o plaćama državnih službenika i namještenika Hercegbosanske županije

Ključne riječi

Komentara 4

CI
cinbenik
12:34 29.01.2012.

Ako se nemogu dogovoriti neka arbitrira HNS,pa zar smo zaboravili da postoji sabor koji rjesava sve probleme Hrvata,pa tako moze i ove sitne nesuglasice izmedju dva HDZea i idemo dalje u petoj zna se...................

DU
Deleted user
14:52 29.01.2012.

Covic i Ljubic moraju smjeniti neposlusnike, pa nece valjda dvojica trojica karijerista dovoditi u pitanje jedinstvo Hrvata.

DU
Dudek
15:29 29.01.2012.

Kako u BOSNI I HERCEGOVINI - Tko razjedinjeni.U nas u Holdingu i vladi svi drze za jedan stap.Ovi nas upropastise sa svojim porezima.Oni se lako prilagode gdje se osjeti miris novca.Svi su pametni s tudjim novcem upravljati.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?