Uoči rasprave

Dodik najavio tužbu protiv Inzka u Austriji

dodik
VL FOTO
25.03.2012.
u 11:36

Po Dodikovim riječima odvjetnici će odlučiti pred kojim će sudom pokrenuti spor protiv austrijskog diplomata na čelu međunarodne uprave u Bosni i Hercegovini

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će vlasti ovoga entiteta podnijeti kaznenu prijavu u Austriji protiv visokog predstavnika međunarodne zajednice Valentina Inzka kada mu istekne mandat zbog nametanja rješenja, što je praktično samo nastavak pravne procedure koju su vlasti RS-a pokrenule i protiv drugih dužnosnika međunarodne uprave u BiH.

“Valentin Inzko se već odavno trebao vratiti kući. Nadam se da mu je kod kuće ljepše nego u BiH. Ne vjerujem da je on loš čovjek, ali je loš visoki predstavnik. On je nametao zakone”, rekao je predsjednik RS-a u intervjuu za bečki dnevni list “Presse” prigodom otvaranja predstavništva RS-a u Beču. Po Dodikovim riječima odvjetnici će odlučiti pred kojim će sudom pokrenuti spor protiv austrijskog diplomata na čelu međunarodne uprave u Bosni i Hercegovini. “Ono što su radili visoki predstavnici protivno je Daytonskom mirovnom sporazumu. Oni su smjenjivali demokratski izabrane predstavnike, a za to nisu imali ovlasti”, istaknuo je Dodik. Po njegovim riječima međunarodna je uprava nastojala centralizirati državu, no da se sada suočava s posve drugim problemom nakon neuspjeha budući da se država suočava s opasnošću od raspada ako se njezini narodi ne dogovore. 
Dodik je rekao da su visoki međunarodni predstavnici sami izmislili posebne ovlasti na koje se pozivaju.

“Rješenja moraju biti pronađena unutar BiH uz sudjelovanje svih naroda i ne treba nametati rješenja iz vana”, poručio je Dodik. On je istaknuo da je Ured visokog međunarodnog predstavnika trebalo već odavno zatvoriti. “Najveći doprinos Paddyja Ashdowna bio je dokazati da BiH ne može funkcionirati. Zbog toga je morao primijeniti silu i nametnuti zakone, ali za to nije imao ovlasti. On je bio obični špekulant”, rekao je Dodik za bečki dnevni list.

Komentara 3

DU
Deleted user
17:53 25.03.2012.

Hrvati bi mu se trebali pridruzitu u tuzbi. I njega i Ashdown-a i Petrica treba tuziti. Rade i radili su u BiH sto u svojim zamjama nikada nebi smjelu uciniti. I to sve za debele place.

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
18:36 25.03.2012.

tipicno bosanska posla_SVI SU DRUGI UVIJEK KRIVI _ ...daj probudi se bosanski narode dok nije kasno...

JU
Jurica1050
21:18 25.03.2012.

Za koga je ova vijest ???? Mene obicnog Hrvata uopce ne zanima ovaj Traktorista iz Laktasa . No on itekako zanima odredjene prosrpske Hrvate u Hercegovini koji svake godine njega ili nekog od njegovih suradnika proglasavaju \"osobom godine\" . Bratskaa suradnja zapoceta jos u pocetku ratnih zbivanja u BiH izmedju puciste Bobana i njegova idola Radovana se odrzala do danasnjih dana. Glavni likovi su promjenjeni ali sustina je ostala ista. Onda je Boban isporucio Bosansku posavinu svom idolu a dans njegov sljedbenik niti jednu rijec nije rekao da se povjesne greske isprave . Njemu je vaznije prijateljstvo s bratom po kriminalu nego 200000 Hrvata protjeranih iz genocidnog entiteta kojima ni do dans nije omogucen povratak na svoja ognjista.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?