POSJET BEOGRADU

DODIK: BiH je neodrživa zemlja i prirodno je da se raspadne

dodik
VL FOTO
27.04.2012.
u 14:52

- Naravno, znamo da to nije bliska budućnost, ali smo svakako svjesni da konstelacija odnosa i način na koji je BiH sklepana, ne može dati sigurnost u njenu održivost - rekao je Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu kako vjeruje da je BiH neodrživa zemlja i da kao takva može da ima dva scenarija, i to - da pobijede sile koje hoće da je unitarizuju ili će prirodni proces dovesti do njenog raspada.

 \"Mi se pripremamo za ovaj drugi. Naravno, znamo da to nije bliska budućnost, ali smo svakako svjesni da konstelacija odnosa i način na koji je BiH sklepana, ne može dati sigurnost u njenu održivost\", rekao je Dodik, koji je predvodio izaslanstvo Srpske na skupu Srba iz regije.

 Dodik je naglasio da Republika Srpska nije provela popis, odnosno popis nije održan u BiH, ali da će se to dogoditi u ožujku iduće godine. \"Uvjereni smo da će taj popis pokazati dramatične podatke o poziciji Srba i da će demantirati mnoge stereotipe koji su plasirani još početkom raspada bivše Jugoslavije\", istaknuo je Dodik.

On je napomenuo da će popis pokazati da su Srbi stradalnici i oni koji su najviše pomjerani sa svojih mjesta i da je nad njima izvršeno etničko čišćenje.

Dodik je rekao da samo u federalnom dijelu Sarajeva nedostaje 156.000 Srba prijeratno popisanih 1991. godine, te da, prema procjenama, Srba u Sarajevu ima 1,2 posto. Predsjednik Srpske naglasio je da je Republika Srpska danas svjesna sebe i nije spremna da daje više išta od svojih nadležnosti, već želi da ih vrati i da želi da očuva svoju autonomiju.

On je naveo da BiH ne može više da integrira ni EU na način kako je to činila do sada, a to je da su sva važna europska pitanja postavljana kao važna ustavna pitanja i da je mijenjan politički sistem na trivijalnim europskim pitanjima. \"Sve što je preneseno na BiH je neprijatljsko prema Republici Srpskoj. Nijedna formirana zajednička institucija ne daje nikakve učinke\", napomenuo je Dodik.

Ključne riječi

Komentara 24

KR
krtica
18:37 27.04.2012.

Ciniti sve da se bih raspane sto prije. Unitarizam se pokusava uspostaviti, a ravnopravnost i suverenost svih ostalih narodnosti zanemariti. Islamizam progurati posto-poto, a ostalo progoniti, mrziti i kaznjavati! Takve tzv. drzave nemaju pravo na zivot!

OB
-obrisani-
18:38 27.04.2012.

Do rata u RS-u bilo 220 000 Hrvata, sada ih je nešto manje od 12.000 >>> Svakom od nas bi trebalo biti jasno sto nam je ciniti

OB
-obrisani-
18:36 27.04.2012.

Prvo treba unistiti tvorevinu koja je nastala na genocidu a potom cemo o ostalom. .... ZNA SE gdje je granica istoka i zapada na ovom porucju !!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?