davisov kup

Dodig: Morat ću odigrati vrhunski da pobijedim Murrayja

'13.09.2013., stadion Stella Maris, Umag - Kvalifikacije za Svjetsku skupinu Davis cupa, Hrvatska - Velika Britanija, parovi, Ivan Dodig, Mate Pavic - Colin Fleming, Andy Murray. Photo: Sanjin Strukic
Sanjin Strukic/PIXSELL
15.09.2013.
u 08:00

U odlučujućem meču u nedjelju Ivan Dodig pokušat će parirati trećem tenisaču svijeta Andyju Murrayju

 Nakon što su Britanci pobijedili u igri parova i poveli 2-1 u meču za ostanak u Svjetskoj skupini Davisova kupa, nama sad preostaje nada da Dodig može u nedjeljnom prvom meču (početak u 11 sati) iznenaditi trećeg tenisača svijeta i odgoditi odluku o pobjedniku do posljednjeg dvoboja. U njihovu jedinom dosadašnjem susretu Murray je pobijedio Dodiga na US Openu 2012. (nakon čega je otišao do kraja), no sada se igra na zemlji i pred našom publikom. 

– Moram igrati vrhunski da bih pobijedio Murraya. Reternira jako dobro, bit će više izmjena na moj servis i moram se pripremiti na to. Želim dati sve od sebe pa ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno za pobjedu – kazao je Dodig.   

– Susret u paru pomogao mi je da bolje upoznam Dodiga. Osjetio sam njegov servis i dobro sam uzvraćao – ustvrdio je Murray pohvalivši Matu Pavića da za jednog 20-godišnjaka dobro čita igru.    

– U težoj smo situaciji nego prije susreta parova, ali ne predajemo se – napomenuo je naš izbornik Željko Krajan. 

Hrvatskoj reprezentaciji svakako nedostaje Marin Čilić koji se ovih dana u Londonu pred ITF-ovim istražiteljima bori za svoju pravdu i svoj obraz.

Navodno je saslušanje (svih zainteresiranih strana s odvjetnicima) završeno, pa bi ITF za koji dan mogao izaći i s konačnom presudom

Kazna je očito neizbježna i vjerojatno će povlačiti oduzimanje bodova i novčanih nagrada (Čilić ne igra od drugog kola Wimbledona), a bude li Marin nezadovoljan presudom, može se žaliti Sportskoj arbitraži MOO-a (CAS) u Londonu.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije