PORAŽENI U FINALU

Dodig i Melo ostali bez naslova, braća Bryan su bila prejaka

Ivan Dodig (1)
Reuters/Pixsell
06.07.2013.
u 13:15

Hrvatsko-brazilska kombinacija dobro je otvorila susret i uzela prvi set. No, nakon toga su Dodig i Melo izgubili po jedan servis u svakom setu i Amerikanci su osvojili svoj 15. zajednički Grand Slam turnir.

Ivan Dodig i Marcelo Melo poraženi su u finalu Wimbledona u muškim parovima. Bolji od njih bila su američka braća, Bob i Mike Bryan sa 3:6, 6:3, 6:4 i 6:4.

Hrvatsko-brazilska kombinacija dobro je otvorila susret i uzela prvi set. No, nakon toga su Dodig i Melo izgubili po jedan servis u svakom setu i Amerikanci su osvojili svoj 15. zajednički Grand Slam turnir.

Bobu i Mikeu ovo je treći osvojeni Wimbledon nakon 2006. i 2011. godine. Slavili su na sva četiri posljednja Grand Slama.

Tijek susreta:

6:3, 3:6, 4:6, 4:6 - Kraj susreta, braća Bryan su osvojili Wimbledon! Mike je pogodio dva asa zaredom i Amerikanci su osvojili naslov. Uslijedio je poznati pozdrav za 15. Grand Slam titulu koju su zajedno osvojili

6:3, 3:6, 4:6, 4:5 - Break za Amerikance! Braća Bryan su uzela servis Dodigu i na korak su od osvajanja Wimbledona. Za naslov će servirati Mike koji u posljednja tri svoja gema nije izgubio poen.

6:3, 3:6, 4:6, 3:3 - Oba para drže svoj servis u setu koji bi mogao biti odlučujući. Samo se čeka nečija greška jer se čini da bi i ovaj set mogao odlučiti jedan break.

6:3, 3:6, 4:6 - Novi set za braću Bryan! Amerikanci su svoj drugi set dobili na isti način kao i prvi, jednim breakom. Ključan je bio promašaj Mela što je pomoglo Amerikancima da povedu 2:1 u setovima.

6:3, 3:6, 3:4 - Svi drže servis nakon breaka u trećem gemu. "Naša" je kombinacija imala 30:30 kod 4:2, ali više od toga nije išlo.

6:3, 3:6, 1:2 - Amerikanci preuzimaju kontrolu meča. Uzeli su break hrvatsko-brazilskoj kombinacij i napravili korak prema osvajanju drugog seta.

6:3, 3:6 - Braća Bryan osvojila su set i sad je 1:1! Ključno je bilo Melovo gubljenje servisa.

6:3, 2:4 - Svi drže svoj servis, ali Amerikanci imaju veliku prednost breaka i pred osvajanjem su seta.

6:3, 0:2 - Drugi set nije dobro počeo. Amerikanci su osvojili break na Melov servis.

6:3 - Prvi set je osvojen! Dodig je bio siguran i protivnicima dopustio da osvoje samo jedan poen. Hrvatsko-brazilska kombinacija vodi 1:0 setovima. Odlično su otvorili meč i iznenadili Amerikance koji su ipak uspjeli doći do zraka.

5:3 - Mike Bryan je osvojio gem na servis. Dodig će servirati za set.

5:2 - Evo i prvog breaka Amerikanaca. Uzeli su servis Melu i ipak neće to biti tako jednostavno kao što se činilo na početku.

5:1 - Dodig i Melo su osvojili gem na Ivanov servis nakon čega su Amerikanci stigli do prvog gema u setu. Brazilac će servirati za 1:0 u setovima.

4:0 - Evo i novog breaka! Sad su na korak od osvajanja seta...

3:0 - Dodig i Melo su odlično otvorili susret. Osvojili su gem na svoj servis, a nakon toga "breaknuli" Amerikance pa osvojili još jedan gem. To će im sigurno dati vjetar u leđa.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije