ATP CINCINNATI

Dodig i Karlović ispali, Martić u osmini finala

Petra Martić
AFP
17.08.2011.
u 19:53

Petra Martić izborila je osminu finala Cincinnatija pobjedom nad Wickmayer dok su se dečki oprostili u drugom kolu.

Hrvatski muški tenis više nema predstavnika na turniru u Cincinnatiju.

Ivo Karlović u drugom se kolu oprostio porazom od od Španjolca Nicolasa Almagra u tie-breaku trećeg seta (3:6, 7:5, 6:7). Prvi set naš je tenisač izgubio u dva breaka, sa samo 53 posto servisa i u samo 26 minuta. U drugoj dionici Div sa Šalate malo se razbudio, dobro parirao protivniku, dizao se u igri. Ivo je u 11 gemu prvi put breaknuo za 6:5, ukupno imao tri break lopte i na kraju izjednačio na 1:1.

U posljednjem setu nijedan od tenisača nije dopustio drugom break, a u tie-breaku Karlović je izgubio 2:7. Ukupno je imao 66 posto prvog servisa, i 21 as, no samo 13 od 35 osvojenih poena u poslije drugog servisa.

Ivan Dodig svoj je meč predao u trećem setu zbog ozljede pa je na kraju Francuz Gael Monfils slavio sa 6:4, 3:6, 4:0. Iako, protivnik je bio taj za kojeg se činilo da bi mogao predati zbog ozljede jer je već nakon dva odigrana poena tražio time-out.  Otišao je u svlačionicu, vratio se, no onda iz gema u gem bio sve bolji i priča se počela okretati. Dodig nije iskoristio čak devet break lopti u drugom setu, izgubio dva servisa, pa čak i bacio reket. U posljednjem setu kod 3:0zatražio je liječnika, vratio se, no ne zadugo. Iscrpljenost, problemi s koljenom, bezvoljnost i kod 4:0 predao je meč.

Dobre vijesti stižu sa ženskog turnira. Petra Martić plasirala se u osminu finala pobjedivši Yaninu Wickmayer 3:6, 6:2, 6:2 te čeka bolju iz susreta Zvonarjeva-Makarova.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije