Wimbledon

Dodig dosad imao i sreće, čeka ga Ferrer

'08.02.2013., Dom sportova, Zagreb - ATP teniski turnir PBZ Zagreb Indoors 2013. Ivan Dodig CRO vs Mikhail Youzhny RUS.   Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
01.07.2013.
u 08:27

– Jako se dobro osjećam u Wimbledonu. Fizički sam sjajno pripremljen. Spreman sam za najveće izazove – najavio je dvoboj s Ferrerom Dodig.

Ivan Dodig ostao je jedini hrvatski predstavnik u pojedinačnom dijelu Wimbledona, a danas u 12.30 sati (HTV 2) očekuje ga dvoboj osmine finala protiv Davida Ferrera. S četvrtim tenisačem svijeta Dodig je dosad igrao samo jednom, a Španjolac je na tvrdoj podlozi prošle godine u Valenciji slavio sa 6:4, 6:7 (5), 6:1. Koliko je Ferrer dobar na travi, najbolje pokazuje podatak da je prošle godine ispao tek u četvrtfinalu Wimbledona, i to u dramatičnom meču protiv Andyja Murraya.

Ulaskom u 4. kolo do kojeg je došao uz dvije predaje suparnika (Kohlschreiber, Sijsling) Dodig je postao peti Hrvat u povijesti koji će igrati u drugom tjednu Wimbledona (Ivanišević, Ančić, Ljubičić, Karlović).

– Jako se dobro osjećam u Wimbledonu. Fizički sam sjajno pripremljen. Spreman sam za najveće izazove – najavio je dvoboj s Ferrerom Dodig.

Iako danas tek počinje drugi tjedan, gotovo svi Britanci već gledaju prema finalu, u kojem očekuju dvoboj svog Andyja Murraya i Novaka Đokovića.

Murraya danas čeka dvoboj protiv Južnija, dok će Đoković igrati protiv Haasa.

– Haas voli igrati na travi, uostalom uspio je pobijediti Federera prošle godine u finalu Hallea. Ne izgleda kao da ima 36 godina, puca od samopouzdanja i igra možda i najbolji tenis u životu. Nema izrazitog favorita u tom meču – pun je opreza najbolji tenisač svijeta.

Za vrijeme meča Đokovića će iz njegove lože gledati legendarni ukrajinski nogometaš Andrij Ševčenko, koji ga je bodrio i u prošlom kolu.

– Upoznali smo se prije nekoliko godina za vrijeme Wimbledona. Htio je da se slikam s njim i njegovom djecom pa smo se tako upoznali. Ostali smo u kontaktu i s vremenom postali vrlo dobri prijatelji. Jako mi je drago da što toliko voli tenis i što navija za mene – objasnio je Đoković povezanost s ukrajinskim nogometašem.

Na kraju je Đoković zaključio: – Počinje drugi tjedan, a u ždrijebu nema ni Nadala ni Federera. Prilično čudan osjećaj za mene.

>> Uspjeh karijere: Dodig u osmini finala Wimbledona!

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije