DAVISOV KUP U UMAGU

Dodig dobio Evansa u tri seta i izjednačio protiv Britanaca!

Ivan Dodig Daniel Evans (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/11
Autori: Anton Filić, av/VLM
13.09.2013.
u 15:36

Dodig je pobijedio Evansa sa 6:3, 6:2, 6:3. Sutra su na rasporedu parovi

Nakon prvog dana umaškog Davis kup susreta i hrvatska i britanska formula za uspjeh još uvijek vrijede. Rezultat je, naime, 1:1. Andy Murray, od kojega gosti očekuju obje pojedinačne pobjede, nadjačao je 16-godišnjeg Bornu Ćorića sa 6:3, 6:0, 6:3, ali je i Ivan Dodig pobijedio njihova drugog igrača Daniela Evansa, 149. tenisača svijeta (protiv kojega mi očekujemo obje pobjede), sa 6:3, 6:2, 6:3.

Mrvicu zadovoljniji ipak možemo biti mi jer Ivan je dokazao da je (i na zemlji) u odličnoj formi (i nije bez izgleda protiv Murraya), a mladi Borna u dvoboju s trećim tenisačem svijeta pokazao da je budućnost hrvatskog tenisa. Već u prvom gemu dvoboja sa Škotom bilo je napeto, razmijenili su 57 udaraca.   

- Do kraja meča sam se oporavljao od tog gema. Da sam znao da će toliko dugo trajati, odigrao bih riskantnije. Naravno, bilo je treme, mrvicu više nego inače. Prvi set sam odigrao dobro, bio jedan od najboljih setova u mom životu. No, teško je bilo pratiti tu razinu, Murray je tjelesno nevjerojatno spreman, brz je, gotovo je cijeli meč odigrao na visokoj razini. Kod juniora je drugačije, nakon nekoliko dobrih poena ritam igre padne. Moram ojačati, još bolje se pripremiti. Bilo je ovo za mene važno iskustvo - kazao je Ćorić koji je iskoristio jednu od četiri prilike za breaka (Murray 7 od 15) te osvojio 25 posto poena na mreži (Škot 58 posto).

Na upit je li se možda bojao nekog "ružnog" rezultata, odgovorio je:

- Nije baš da nisam mogao zaspati, ali nije mi bilo svejedno. No, na dan meča dobio sam neke savjete od Ivaniševića i Ljubičića koji znaju Murraya i igrali su s njim. Razgovarao sam i s izbornikom Krajanom, pa je bio lakše.

Upitan da ocijeni Borninu igru i njegovu perspektivu u svjetskom tenisu, Murray je odgovorio:   

- Bio je solidan, nije puno griješio, vidi se da nije slučajno prvi junior svijeta. Ima odlične udarce, dobro se kreće, mentalno je jak. No, teško je reći kakav će biti u budućnosti. Ako ovako nastavi bit će među 100 najboljih tenisača, to je sigurno - napomenuo je Murray, kojemu je ovo prvi boravak u Umagu (2006. bio je u Zagrebu). O stadionu, ozračju, hotelu, kaže, sve najbolje.  

No, požalio se na bolove u leđima zbog čega će vjerojatno preskočiti subotnje parove (početak u 14 sati).

- Promjena podloge je teška, leđa me bole. No, samo neka pobijedimo ovaj vikend. Bit će vremena za odmor.

Ivan Dodig zahvalio je navijačima na bodrenju, ali i zatražio još više podrške.

- Nadam se da će u subotu i nedjelju biti još više naših navijača i da ćemo svi skupa proslaviti veliku pobjedu - kazao je.

 

Tijek meča:

Dodig – Evans 3-0 (6:3, 6:2, 6:3)

Treći set 6:3

Gotovo je. Dodig je osvojio treći set sa 6:3 i tako donio izjednačenje protiv Velike Britanije 1:1.

Imao je Dodig 40:15 i dvije meč lopte, no nijednu nije iskoristio. Evans se vratio i smanjio na 5:3.

Dodig je bez puno muke potvrdio break 5:2. Evans servira za ostanak u meču.

Dodig polako, ali sigurno privodi meč kraju. Povisio je na 3:2, a na 15-40 ovaj put nije dao Britancu da preokrene. Vodi sada sa 4:2.

Krenulo je po planu u trećem setu za našeg Ivana. Drži svoj servis i polako ide prema pobjedi. Imao je Dodig vodstvo 2:1 i 30-0, no Britanac je uspio preokrenuti.

Drugi set 6:2

Kraj je drugog seta, Ivan je poveo sa 2-0!

Ivan ima break loptu, 4:2 je. Dodig potvrđuje break za 5:2!

Dodig je bio blizu breaka, ali se Evans uspio izvući. Nakon 2:1 vodstva Dodiga, bilo je 40:0 u četvrtom gemu, no Britanac izjednačuje.

Evan je došao do 1:1 u drugom setu, a na samom početku seta imao je i break loptu.

Prvi set 6:3

"Izludio" je Dodig Evansa s nekoliko sjajnih poteza, uzeo mu servis te poveo sa 5:3. Potom je ekspresno izborio set loptu u prvom setu te prvu i iskoristio! Nakon malo mučenja prvih 15-ak minuta, brzo je Međugorac uspostavio svoju igru. Problema više ne bi trebalo biti...

Dodig konačno vodi nakon što je povezao dva gema zaredom. Iako ga je u sedmoj igri Evans sustigao, bez velike muke Dodig je poentirao za gem. 4:3.

Uzvratio je Englez još jednim dobrim gemom, poveo 2:1, na što Dodig ekspresno izjednačuje, no nikako da dođe do dva gema prednosti. Žilavi Evans ne da se i vodi 3:2, najviše zahvaljujući servisu.

Pra dva gema Dodig i Evans podijelili su. Nada britanskog tenisa ne ti trebala imati lagan posao protiv iskusnog Dodiga...

13.4, počeo je meč!

>> Borbeni Ćorić izgubio od Murraya, no pokazao mu zube!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije