Tenzije popuštaju

Dobra volje turske vlasti: Spremni na ideju o referendumu

turska (1)
REUTERS
13.06.2013.
u 07:31

Vlasti u Turskoj otvorene za ideju o referendumu. 'U demokraciji se samo volja naroda računa', kazao je potpredsjednik turske vladajuće stranke

Husein Celik, potpredsjednik turske vladajuće stranke otvoren je za ideju o referendumu o kontroverznim planovima u istanbulskom paru Gezi, piše BBC. Nada se da će zbog ovakve odluke i dobre volje vladajućih, ljudi odlučiti otići svojim kućama. Usput je i upozorio "provokatore" i one koji odluče ostati u parku da će se suočiti s policijom.

- Možda ćemo napraviti referendum. U demokraciji se samo volja naroda računa - rekao je.

Ovo je prvi put da je stranka AKP otvoreno diskutirala o tome da se biračima dopusti da odluče o sudbini parka. Mišljenja među prosvjednicima su podijeljena. Neki su srdačno dočekali prijedlog, dok neki ni najmanje ne vjeruju vlastima. Inače, u srijedu je premijer Erdogan naredio ministru unutarnjih poslova da prosvjede u parku Gezi obustavi u roku od 24 sata.

Prije dva dana policija se žestoko sukobila s prosvjednicima rastjeravši ih vodenim topovima i suzavcima, a uhićeno je i 50-ak odvjetnika koji su odlučili podržati prosvjednike.

 >>Policajci uhitili 50-ak odvjetnika zbog podržavanja prosvjeda

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije