Lažirali mu dokaze

Dobio 13 milijuna dolara jer je 13 godina nevin proveo u zatvoru

David Ayers
Screenshot/Fox 8 Cleveland
11.03.2013.
u 08:40

Muškarac iz američke savezne države Ohio, David Ayers, zbog toga što je 13 godina nevin proveo u zatvoru dobio je odštetu od 13,2 milijuna dolara zbog duševnih boli i patnje prouzročene boravkom u zatvoru.

Muškarac iz američke savezne države Ohio, David Ayers, zbog toga što je 13 godina nevin proveo u zatvoru dobio je odštetu od 13,2 milijuna dolara zbog duševnih boli i patnje prouzročene boravkom iza rešetaka, piše Huffington Post.

Sud je utvrdio da su dvojica detektiva iz policije u Clevelandu kršili njegova ljudska prava prinudnim i lažnim svjedočenjem te skrivanjem dokaza koji su išli u njegovu korist.

DNA dokazao da stidna dlaka nije bila Ayersova

Pravna bitka muškarca počela je odmah nakon njegova uhićenja zbog ubojstva 76-godišnje Dorothy Brown 1999. godine. 56-godišnji Ayers je pušten iz zatvora 2011. godine nakon što je žalbeni sud u Cincinnatiju odbacio osuđujuću presudu, a tužitelji su odlučiti da neće tražiti novo suđenje.

Ranije je zaštitar Ayers osuđen za brutalno ubojstvo starice u njezinom stanu. Analiza DNA kasnije je pokazala da stidna dlaka pronađena u njezinim ustima nije bila Ayersova. - To je trebalo davno biti gotovo. Moj cilj je da se to nikada više nikome drugome ne ponovi - rekao je Ayers. Ayers je građansku parnicu protiv šest policajaca, grada Clevelanda i okružnog Ureda za stanovanje pokrenuo u ožujku 2012. godine. Dvoje policajaca je proglašeno krivima dok se treći nagodio na sudu.

Među najozbiljnijim optužbama bile su one da su se policajci urotili kako bi napisali priznanje koje Ayers nikada nije dao, vršili su pritisak na njegovog prijatelja da laže i kaže da mu je Ayers rekao za ubojstvo prije nego je pronađeno tijelo starice te su dali ključne informacije o zločinu čovjeku koji je s Ayersom bio u ćeliji kako bi kasnije mogao svjedočiti protiv njega o priznanju koje nikada nije izrekao.

>>Vozio pijan, zatvorili ga u samicu pa dobio odštetu od 15 mil. dolara

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije