MILORAD BARAŠIN:

Do kraja lipnja bit će okončana istraga oko Dobrovoljačke

barasin
web
27.03.2011.
u 11:04

Izdao sam naredbu da to bude završeno do kraja lipnja. Hoće li uslijediti optužnica ili će istraga biti obustavljena ovisi, kazao je

Glavni tužitelj BiH Milorad Barašin izjavio je da će predmet “Dobrovoljačka” biti procesuiran u BiH, dodavši da Tužiteljstvo BiH vodi istragu u kojoj je “osumnjičeno 15 osoba”, među kojima i Jovan Divjak. Barašin nije želio potvrditi nalazi li se među osumnjičenima i Ejup Ganić, ali je najavio da će istraga biti “okončana do kraja lipnja ove godine”, prenio je Tanjug.

Na izručenje Divjaka računaju i Srbija i BiH, a Barašin je za vođenje paralelnih istraga za ista kaznena djela okrivio Srbiju i srpskog tužitelja za ratne zločine Vladimira Vukčevića. Smatra da ovaj problem nije moguće riješiti zato što srpska strana “neće popustiti u određenim stvarima”. Rekao je da tužitelj Vukčević već duže nudi potpisivanje sporazuma o ustupanju dokaza u vezi s predmetom “Dobrovoljačka”, ali da ga on ne može jednostrano potpisati. “Moraju se uvažavati i stavovi Tužiteljstva BiH, mora Vukčević popustiti i udovoljiti našim zahtjevima.

I to je problem, kazao je. “Nama je nuđen model sporazuma kakav je Srbija zaključila s RH, a ja godinama upozoravam da takav sporazum ne odgovara BiH, a ne odgovara ni Srbiji. Na primjedbu novinara da Vukčević neće odustati od izručenja Divjaka Srbiji, Barašin je odgovorio da je zahtjev za izručenje Divjaka uputila BiH, jer se radi o državljaninu BiH i događaj koji se, naredbom za provođenje istrage i njemu stavlja na teret, također se dogodio u BiH. Upitan kada će istraga biti okončana, odgovorio je da tužitelj ne može reći kada će istraga biti okončana.

Komentara 3

MO
mozel
21:28 27.03.2011.

Tuzitelj BiH ima potpuno ispravan stav prema ovome predmetu. Divjak je drzavljanin BiH,a dogadjaj se je desio na teritoriji BiH. Prema tome Srbija mora da suradjuje sa BiH i da cuje od njih rezultat a ne da oni traze drzavljanina BiH i da oni odredjuju sta se treba da radi.

OB
-obrisani-
23:45 27.03.2011.

Sve se više prešućuju srpska agresija i monstruozni zločini, genocid, etnička čišćenja, stotine logora, a cinični agresor srbija sa svojim jatacima u Bosni i Hrvatskoj, poslije svega još sudi žrtvama - dokle ćemo svi trpiti taj srpski bezobrazluk ?

AN
Ana33
08:45 28.03.2011.

Ovaj Barašin zloglasni je poturica! SAMO tužaka i progoni Hrvate i Srbe... Nijednog muslimana (poznatog) nije tužio jer je njihov slugan! Nećeš još \"dugo\"...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?