Čapljina

Do 2015. vodu će dobiti više od 3000 kućanstava

Viodovod
27.02.2013.
u 11:44

Projekt “Dubravska visoravan” na kraju druge faze radova, a u samome je početku označen kao povijesni za Čapljinu, Stolac...

Kada se realiziraju dva vodoopskrbna sustava, od kojih je jedan već u završnoj fazi, a drugi tek slijedi, općina Čapljina će trajno riješiti pitanje vodoopskrbe u cijelosti. Vodoopskrbni sustav “Dubravska visoravan”, koji je već na kraju druge faze, u samom je početku označen kao povijesni projekt vodoopskrbe ne samo za čapljinsku općinu već i dijelove općine Stolac ali i Mostara.

Značajan projekt

Cijeli je projekt “težak” više od 50 mil. KM i u konačnici će pitku vodu donijeti većem broju čapljinskih naselja, a onda i za područje Dubravske visoravni tj. tromeđe Čapljine, Stoca i Mostara. U sklopu tog projekta voda je iz pravca Čapljine već došla do naselja Domanovića iznad kojeg se trebaju izgraditi tri crpne stanice u koje će se “pupmati” voda, a onda slobodnim padom ići do krajnjih korisnika u dijelovima čapljinske i stolačke općine ali i dalje k Mostaru. - U cijelom projektu pitku će vodu dobiti više od 2000 novih korisnika, a do sada je vodu dobilo nešto manje od 1000. Već je poznato kako se od Europske banke za obnovu i razvoj za ovaj projekt dobilo oko 10 mil. eura od čega je pet mil. kreditnih sredstava, a preostala su tzv. grant sredstva. Ukoliko ne bude nekih nepredviđenih zastoja projekt bi trebao biti gotov za dvije godine, istiće Marijo Čolić, ravnatelj KP Čapljina koje je i jedan od nositelja projekta.

Uskoro gradnja

U sklopu svih tih aktivnosti uključen je i još jedan vodoopskrbni projekt. Riječ je o skoroj gradnji vodovoda Čapljina - Trebižat - Prćavci - Zvirovići koji bi u konačnici trebao osigurati vodu za još oko 1000 novih korisnika. To znači da bi u Čapljini do 2015. u ova dva vodoopskrbna sustava pitku vodu trebalo dobiti više od 3000 novih korisnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?