Pobijedio 6:3, 6:4

Đoković protiv prvog igrača svijeta Nadala obranio naslov u Pekingu

Rafael Nadal Novak Đoković
Reuters/Pixsell
06.10.2013.
u 11:49

Đokoviću je ovo druga ovogodišnja pobjeda protiv Nadala u njihovu petom međusobnom susretu

Novak Đoković pobijedio je Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4 i obranio naslov na turniru u Pekingu. Bio je to prvi njihov dvoboj nakon što je od jučer poznato da će Španjolac prestići Srbina na ATP ljestvici i postati prvi igrač svijeta.

Đoković je dominirao od starta, u prvom setu odmah je poveo 3:0 i prednost održavao do kraja. U drugom setu ista slika, srpski tenisač otvorio ga je breakom i to je održavao do kraja meča.

Nadal je bio nemoćan, nije imao niti jednu break priliku u meču, a zanimljivo je da je u prvom setu na Đokovićev servis osvojio tek dva poena. Ukupno je Nole osvojio 62 poena, Rafa 44, a susret je trajao 86 minuta.

Đokoviću je ovo druga ovogodišnja pobjeda protiv Nadala u njihovu petom međusobnom susretu. Ukupno Nadal u međusobnim pobjedama vodi 22:16.

Sve u svemu, bez obzira na pobjedu Đokovića, Španjolac će od sutra ponovno biti prvi igrač svijeta!

Dodajmo da je argentinski tenisač Juan Martin del Potro pobjednik ATP turnira u Tokiju. U finalu je sa 7-6(5), 7-5 savladao Kanađanina Milosa Raonica

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije