ATP Masters

Đoković pobijedio Federera, Roger mu poručio: Najbolji si!

Novak Đoković (1)
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
12.11.2012.
u 21:03

U 43-godišnjoj povijesti ATP Mastersa ovo je bio tek četvrti put da je o pobjedniku odlučivao sraz prvog i drugog igrača svijeta

Novak Đoković pobjednik je završnog ATP Mastersa! U finalu je pobijedio Rogera Federera 7:6 (6), 7:5. Federer je i prvi i drugi set započeo tako da je oduzeo servis Đokoviću, ali se srpski tenisač svaki puta uspješno vratio u igru.

U 43-godišnjoj povijesti ATP Mastersa ovo je bio tek četvrti put da je o pobjedniku odlučivao sraz prvog i drugog igrača svijeta, a ovoga puta pobijedio je vodeći s ATP liste.

- Čestitke Đokoviću, imao je odličnu sezonu i zasluženo je danas pobijedio. Najbolji si - poručio je Federer Đokoviću i nastavio:

Nadam se da ću i sljedeće godine igrati finale Mastersa, a kada govorimo o ovoj godini, mogu samo reći da je bila odlična.  Zahvaljujem se svima, svi ste bili super, od organizatora ovog Mastersa do sakupljača loptica.

Novak Đoković bio je presretan, pobjedu je burno proslavio.

- Hvala svima, bila je ovo fantastična godina i moram se zahvaliti cijelom svom timu jer bez njih ne bih mogao ovo ostvariti. Hvala svima na podršci koju sam imao, vidimo se sljedeće godine - rekao je pobjednik Mastersa i prvi tenisač svijeta.

Tijek susreta!

1. set

Počeo je meč, a bez obzira kako završi Novak Đoković ostat će prvi tenisač svijeta.

Federer je poveo 1:0, dobio je gem bez izgubljenog poena. Roger je odmah oduzeo servis Đokoviću, koji ponovno nije osvojio ni poen, i poveo 2:0. Obojica tenisača dobila su svoj servis i sada je rezultat 3:1 za Federera. Novak Đoković brzo se vratio u igru i oduzeo servis Federeru (3:2). Đoković se u potpunosti vratio u igru, dobio je svoj servis i izjednačio na 3:3. Svaki igrač dobio je svoj gem i sada je 4:4. Đoković je ponovno oduzeo servis Federeru i servirao za set, ali Švicarac mu je oduzeo servis i izjednačio na 5:5! Rezultat je 6:6, igrat će se tie-break! Gotov je prvi set, Đoković je u tie-breaku bio bolji i dobio ga 8:6.

2. set

Počeo je drugi set, a kao i u prvom, Federer je odmah oduzeo servis Đokoviću. Nakon početnog breaka obojica drže svoje servise, Federer vodi 3:2 i servira. Švicarac je uspješno servirao i poveo 4:2 u drugom setu. Svaki igrač dobio je svoj servis i Federer je blizu osvajanja drugog seta, vodi 5:3. Đoković je smanjio na 5:4, a Federer ima priliku izjednačiti na 1:1 u setovima. Đoković se vraća u igru, oduzeo servis Federeru i izjednačio na 5:5! Đoković je uzeo svoj servis, a onda još jednom oduzeo servis Federeru i osvojio Masters!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije