US OPEN

Đoković: Nisam favorit protiv Wawrinke iako mu je prvi put

'Stanislas Wawrinka of Switzerland celebrates a point against Andy Murray of Britain at the U.S. Open tennis championships in New York September 5, 2013.     REUTERS/Gary Hershorn (UNITED STATES  - Ta
Reuters/Pixsell
07.09.2013.
u 11:04

U 17 sati prvo polufinale US Opena igraju Đoković i Wawrinka pa Nadal i Gasquet

U Federerovoj sjeni Stanislas Wawrinka proveo je cijeli život, uvijek je bio \"onaj drugi Švicarac\", pogotovo u Davisovu kupu. Dečko iz Lausanne tek se u 28. godini vinuo u vrh... Reketu i loptici podredio je sve, čak je u 15. godini prestao odlaziti u školu.

– Tenis mi je bio sve, bilo je to normalan put, ostaviti se svega i primiti se reketa – opisao je ispisivanje iz škole Wawrinka. U međuvremenu na \"kontu\" ima osvojena tek četiri turnira – Umag, Casablancu, Chennai i Oeiras.

Otac dvoje djece

Kada ga je počeo trenirati Magnus Norman, dakle tek 13 godina kasnije, taj je otac dvoje djece i zaljubljenik u hokej (navija za švicarsku Lausanne) došao na vrh... Izbacio je u tri seta branitelja naslova na US Openu Andyja Murraya sa 6:4, 6:3, 6:2 i prvi se put našao u polufinalu Grand Slam turnira. Priča zvuči poznato, isto je napravio i Jerzy Janowich plasiravši se u polufinale Wimbledona. Ali Poljak je u polufinalu i zapeo. Hoće li i Wawrinka, čiji su djed i baka Poljaci?

– Obično sam nervozan kad igram protiv najboljih, ali danas sam na to zaboravio – kazao je Wawrinka, a ako je otkrio novu taktiku, mogao bi biti opasan.

Đokoviću novi polufinale

Danas je deseti igrač svijeta, no nastavi li ovako, mogao bi godinu završiti na četvrtom mjestu. Stanislasa sada čeka Novak Đoković, kojem je to 14. uzastopni polufinale na Grand Slamovima... A njemu prvi.

– Istina, ali bez obzira na to, ja nisam favorit protiv Wawrinke! Pokazao je zašto je među deset najboljih na svijetu izbacivši u tri seta Murraya, odigrao je najbolji tenis otkako ga gledam – kazao je Novak Đoković.

Međutim, najpoplarniji srpski sportaš igra onoliko koliko treba da protivnik \"padne\". Pokazao je to u petak ujutro protiv Mihaila Južnija kojeg je pobijedio sa 6:3, 6:2, 3:6, 6:0.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije