Iskaz optuženog

Djedov pištolj je sam opalio pri naguravanju pa ubio mladića

Jugomir
15.06.2013.
u 11:17

Optuženi po prvi put javno i do detalja ispričao što su bili motivi koji su prethodili tragediji u noćnom klubu Kantri

- Nisam želio nikoga ubiti, a pištolj je opalio tijekom naguravanja - rekao je jučer pred Okružnim sudom u Banjoj Luci Jugomir Banjac (29), koji je optužen da je 25. veljače ispred noćnog kluba Kantri ubio sugrađanina Vladimira Jankovića (27). Dajući iskaz u svojstvu svjedoka obrane, Banjac je rekao da su dva hica, od kojih je jedan pogodio i usmrtio Jankovića, ispaljena dok su se njih dvojica otimala za pištolj. Optuženi je po prvi put javno i do detalja ispričao što su bili motivi koji su prethodili tragediji.

- Vladimira nisam poznavao, ali sam nakon svega doznao da je on kobne noći bio u društvu s Aleksandrom Đajićem i Đorđem Vavanom, mojim susjedima iz naselja Šargovac, s kojima sam imao problema - naveo je Banjac, dok ga je na udaljenosti od samo dva metra promatrala majka ubijenog Jankovića. On smatra da je jedan lanjski verbalni obračun iz pekarnice bio uvod u tragediju.

- Kobne večeri sam također bio sa svojim prijateljima Vasićem i Kremenovićem. Popili smo više tura pa pri izlasku, na stubama kluba, uočili Đajića i društvo koji su tada ulazili u Kantri. Tijekom mimoilaženja došlo je do prepirke i tada sam Aleksandra udario u glavu. Osiguranje nas je odmah izbacilo iz kluba i ja sam krenuo prema autu. Kada sam video da nema Bojana i Željka, izvadio sam pištolj, inače uspomenu od djeda, i krenuo nazad. Tada je na mene skočio jedan od mladića i počelo je naguravanje. Budući da je bio fizički jak, gotovo mi je oteo pištolj, ja sam držao dršku, a on cijev. Prvo se čuo jedan pucanj, a poslije toga smo obojica pali na zemlju, a nakon toga sam vidio bljesak i čuo drugi pucanj - ispričao je Banjac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?