PRIJEDLOG VLADE

Djeca će se na sistematskim pregledima testirati na droge

psihološko testiranje
arhiva vl
10.01.2011.
u 16:02

Mujezinović je predložio da se sistematskim pregledima otkrije nazočnost droge, odnosno da se na taj način djeluje preventivno

Vlada Federacije BiH planiraće u ovogodišnjem proračunu sredstva za borbu protiv narkomanije i zavisnosti od opojnih droga, najavio je premijer FBiH Mustafa Mujezinović.

Na sastanku, čiji je cilj bio upoznavanje sa problemom zavisnosti i iznalaženje načina za osiguravanje dodatnih sredstava za financiranje aktivnosti svih zavoda i terapijskih centara u FBiH, Mujezinović je predložio da se sistematskim pregledima otkrije nazočnost droge, odnosno da se na taj način djeluje preventivno.

Sastanku su nazočili predstavnici Zavoda za alkoholizam i druge toksikomanije Sarajevske županije i terapijske zajednice za borbu protiv narkomanije i zavisnosti od opojnih droga "Centar savremenih inicijativa", predstavnici federalnih ministarstava rada i socijalne politike, zdravstva, financija, prometa i komunikacija, kao i načelnici općina Ilijaš Nusret Mašić i Hadžići Hamdo Ejubović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?