Šok u Beču

Dinamo sudionik Lige prvaka! Ali samo 12 minuta...

Dinamo, Austria, Liga prvaka (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/9
27.08.2013.
u 22:39

Dinamo ipak nije ispao iz Europe jer će natjecanje nastaviti u skupinama Europske lige

Koliko su loše igrali u Zagrebu, toliko je Dinamo dobar dojam ostavio u Beču. Uspio je stići zaostatak 0:2, čak i unatoč tome što je primio gol već u petoj minuti, ali nažalost u Ligi prvaka je bio samo 12 minuta. U 83. minuti nisu raščistili opasnost u kaznenom prostoru i Hosiner je glavom prebacio loptu na drugu vratnicu usamljenom Kienaastu, koji ju je, minutu nakon što je ušao u igru, lako gunuo u mrežu. Za 2:3 i veliku bečku feštu.

Stanković igrao rukom?

Loše je počelo za Dinamo, ali na odmor se otišlo s 2:1 prednošću. Već u 5. minuti domaćin je poveo. Mader je izveo slobodni udarac s 30-ak metara, Šimunić je u skoku tjemenom zahvatio loptu i produžio je u desni kut Dinamova vratara Sandomierskog, koji je reagirao, ali nije uspio zaustaviti loptu. A što je vrijeme više odmicalo, plavi su sve čvršće držali niti igre i stiskali obruč, gol je praktički vidio u zraku. Domaći vratar Lindner sjajno je obranio pokušaje Soudanija i Fernandesa, no bio je nemoćan kad je Brozović fantastičnim udarcem s 18 metara pogodio njegov gornji lijevi kut u 33. minuti za 1:1! A deset minuta kasnije Lindner je samo pogledom ispratio loptu nakon izvrsnog udarca Fernandesa, koji je s 14 metara pogodio njegov gornji lijevi kut, bilo je to 2:1. A da je Talijan Tagliavento u 37. minuti pokazao na bijelu točku nakon Stankovićeva igranja rukom, Dinamo bi možda već nakon 45 minuta držao 3:1 za prolaz. Spomenimo i da su plavi u prvom dijelu imali loptu u posjedu čak 67 posto, u kornerima je bilo 8:0 za plave, što dovoljno govori o silnoj dominaciji zagrebačke momčadi...

U drugom se dijelu nastavilo istim visokim ritmom, Hosiner je u 70. minuti nadskočio Pivarića i glavom pogodio gredu. A u idućoj minuti Fatos Beqiraj, koji je ušao u 59. minuti, zabio je glavom, nakon Pintova ubačaja, za 3:1. I u 86. minuti Beqiraj je opalio volejem, prošlo je blizu gola.

Plave je u Beču bodrilo oko 700 navijača. Zanimljivo, pristalice zagrebačkog kluba bili su “razbacani” u tri sektora, na tri tribine - južnoj (to je glavna tribina), zapadnoj i sjevernoj. Očito su Hrvati koji žive i rade u Austriji kupovali ulaznice i za druge sektore. Stoga je uoči utakmice i nastala gužva na ulazu za dio zapadne tribine kraj “kaveza”, jer su tamo ušli navijači s Dinamovim obilježjima. Bila je to ona radikalna skupina BBB-a, njih 150 već uobičajeno su vrijeđali Zdravka Mamića i povremeno bodrili svoj klub.

Bez izgreda

Ali je zato preostalih 500-tinjak naših navijača znalo zagrmjeti i dati potporu plavima! Zanimljivo, između hrvatskih i austrijskih navijača nije bilo ni redara, ni policije... A neki koji nisu ušli na tribinu, u 12. minuti utakmice pokušali su inicirati nerede. Iako su bili izvan stadiona, ubacili su nekoliko baklji u krug stadiona, jedna je čak pala i u teren.

>>Dinamo je poginuo muški, utjehu mu ipak nudi Europska liga

>>Lovren se naživcirao gledajući Dinamo: 'Bemti nogomet'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije