PRIVATIZACIJA

Dinamo kupuje NK Široki Brijeg

mamic
Zoran Grizelj
24.01.2011.
u 08:01

Zakon o sportu nije do kraja definirao privatizaciju, ali je u NK Široki Brijeg već duže pripremaju

- Razgovarali smo s generalom Zlatanom Mijom Jelićem i ljudima iz Širokog Brijega, i objektivno je očekivati kada dođe do privatizacije kluba, a trebalo bi, navodno, doći ove godine da Dinamo uđe u suvlasničku strukturu, ali ne da vodi politiku tog kluba nego produbi suradnju Hercegovine i Zagreba.

Korist za cijeli kraj

Imali bismo poseban naglasak na rad omladinske škole, gdje bismo sigurno na taj način sudjelovali u razvoju sporta cijele Hercegovine ne samo Širokog Brijega, te bi mnogi dječaci koji maštaju da postanu vrhunski igrači preko Širokog Brijega i Dinama postigli zavidne karijere, kazao je izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić i time otvorio novu stranicu u bosanskohercegovačkom sportu. Privatizaciju. O tome se do sada nije puno govorilo, niti je neki bh. klub privatiziran. Široki Brijeg time bi postao prvi privatni sportski klub u BiH, na principu gospodarskog društva.

Najorganiziraniji bh. klub


- Rekao je da se želi uključiti u predstojeću planiranu dokapitalizaciju našeg kluba i ući u vlasnički odnos, ističući da Široki Brijeg vidi kao najorganiziraniji nogometni klub u BiH, s najboljim poslijeratnim rezultatima u državi. Rekao je da je to u obostranom interesu. Zdravko želi što jaču i čvršću suradnju naših klubova. U tom smislu dogovorili smo igranje prijateljske utakmice Dinamo – Široki Brijeg na proljeće u Zagrebu, kazao je Mijo Jelić.

U NK Široki ističu kako je ovo veliko priznanje njihovom dosadašnjem radu. Bosna i Hercegovina još uvijek nema jasan zakon o sportu, ali nam je Josip Bevanda iz NK Široki Brijeg potvrdio kako su pravnici već napravili pripremu za privatizaciju kluba te će uskoro s tim prijedlogom izići pred Upravu, koja će odlučiti kada će i hoće li doći do privatizacije NK Široki Brijeg, te prijedlog proslijediti Skupštini, koja o tome treba donijeti konačnu odluku. U Širokom Brijegu uskoro će tako biti poznata vrijednost temeljnog kapitala kluba, te vrijednost koliko je tko novca uložio u ovaj klub, kako bi nakon privatizacije do privatizacije računi bili čisti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije