Za sada bez gužve

Diljem zemlje građani obilježavaju blagdan Svih Svetih

mirogoj (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/7
01.11.2011.
u 07:56

Svečano euharistijsko slavlje u Zagrebu će poslijepodne predvoditi nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.

Blagdan Svih Svetih građani diljem zemlje obilježit će misnim slavljima. Svečano euharistijsko slavlje u crkvi Krista Kralja na Mirogoju poslijepodne će predvoditi nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.

Do gradskih groblja javnim prijevozom bez većih čekanja

Gužve na grobljima u Zagrebu tek se očekuju. Promet u Zagrebu je trenutačno slabog intenziteta, te se jednako kao i javni prijevoz odvija bez poteškoća, uz dodatan oprez zbog magle.

Na trasama prema svim gradskim groblja uvedeni su dodatni tramvaji, kao i izvanredne linije koje će besplatno odlukom gradonačelnika Milana Bandića voziti putnike. Ne očekuju se veće gužve, zastoji i čekanja, jer će autobusi na izvanrednim linijama odmah po popunjavanju na stajalištima voziti prema odredištima.

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodit će u prijepodnevnim satima svečano euharistijsko slavlje u crkvi Krista Kralja na Mirogoju, a nakon mise će kod Središnjeg križa predvoditi molitvu.

Bandić na grobu Tuđmana i Račana
U povodu blagdana Svih svetih, izaslanstvo Grada Zagreba koje će predvoditi gradonačelnik Milan Bandić, uz potpredsjednicu Gradske skupštine Tatjanu Holjevac položit će vijence i zapaliti svijeće na gradskom groblju Mirogoj. Izaslanstvo će posjetiti grob Ivice Račana, predsjednika hrvatske Vlade kao i grobnicu dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije