HORDE ZLA

Desetorica dobila 47 mjeseci zatvora

siroki brijeg (1)
Tomislav Miličević
22.11.2011.
u 08:59

Huliganima iz Sarajeva zbog nereda u Širokom Brijegu sramotno male kazne

U Općinskome sudu u Širokom Brijegu pod predsjedanjem suca Frane Ravlije izrečene su presude jedanaestorici navijača Sarajeva, pripadnicima skupine Horde zla, optuženim za ugrožavanje ljudi i imovine tijekom navijačkih izgreda 4. listopada 2009. godine uoči (tada) neodigrane prvenstvene utakmice Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Sarajeva.

Veliko zanimanje medija

Na izricanju presude bilo je dvadesetak predstavnika medija, ali ne i sami optuženici. Zatvorskim kaznama osuđeni su Mirza Sokolović - deset mjeseci zatvora, Zlatan Husić – devet mjeseci, Aldin Popara – pet mjeseci, dok su na po četiri mjeseca zatvora osuđeni Adis Ahmetagić i Edin Turkić, a na po tri mjeseca Muhamed Grbo, Edis Memić, Vedad Zubetljak, Zlatan Gačić i Mirza Šiljković. Samo je Faruk Džanko oslobođen optužbe. Optuženi su dužni i na nadoknadu štete u iznosu od po 380 KM svaki, te na nadoknadu sudskih troškova od po 50 KM. Sudac Ravlija u obrazloženju optužbe naglasio je kako su kod izricanja presude u obzir uzete olakotne okolnosti kao korektan odnos optuženih prema sudu, redoviti dolasci na sud, mladost optuženika, dosadašnje neosuđivanje (osim u slučaju Adisa Ahmetagića), te materijalno stanje optuženih.

Očekuje se žalba

Kao otegotna okolnost uzeta je u obzir agresivnost optuženih i bezosjećajnost prilikom nereda, kada je lakše ozlijeđeno 30 policajaca te 14 građana i navijača, i kad je pričinjena velika materijalna šteta na vozilima (jedno policijsko vozilo izgorjelo, sedam oštećeno, te oštećeno jedanaest vozila građana), kućama stanovnika i četrnaest više ili manje oštećenih poslovnih prostora, te demolirane službene prostorije NK Široki Brijeg. Osuđenima će se presuda uručiti pismeno s pravnom poukom. Očekuje se kako će se oni žaliti na presudu.

Ključne riječi

Komentara 1

BK
B Kosa
18:34 05.12.2011.

Sta je za materialnu stetu koju su pocinili siledije Svugde u svijetu takvi se drze odgovornim za da nadoknade stetu svu koju su pocinili svakom pojedincu nije to unisti porazbijaj i ueo vuk magarca treba platiti i tjelesnu ozlijedu kao i lijecenje

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?