MOSTAR

Danas vrtići otvaraju vrata, a roditelji će plaćati 20 KM više

vrtic
Anto Magzan/Pixsell
01.09.2010.
u 08:28

Kegelj je istaknula da je do podizanja cijena u vrtićima moralo doći zbog rasta svih ostalih cijena u BiH

Više od četiri stotine mališana, nakon ljetne stanke, danas će ponovno poći u Javnu ustanovu Dječji vrtići Mostar. Recitacije, pjesmice, igra i druženje opet postaju njihova svakodnevnica, a da dane provedu u čistim i urednim prostorijama pobrinula se uprava ove ustanove, koja je tijekom prošlog mjeseca radila na uređenju vrtića. Prema riječima Danijele Kegelj, ravnateljice Ustanove Dječji vrtići Mostar, tijekom ovih dana uspjeli su u potpunosti osposobiti jedinicu “Mrvica” koja se nalazi u okviru prodajnog centra “Piramida”.

Poboljšana kvaliteta

“S tim smo uklonili velike liste čekanja koje smo proteklih godina imali u ovoj ustanovi. Uspjeli smo u sklopu te jedinice otvoriti jednu jasličku skupinu jer je za tim uistinu bila potreba”, navodi Kegelj. Ističe da su zadovoljni odzivom djece u ovu ustanovu, jer je, prema njenim riječima, ponuda u gradu Mostaru jako velika. “Također smo angažirali i pedagoga tako da što se tiče samog programa i kvalitete, mislimo promijeniti stvari nabolje. Ukoliko se stvore uvjeti za to, razmišljamo u ponudu staviti i kraće programe tipa igraonice sa stranim jezicima ili nešto slično”, naglasila je Kegelj. Dodaje da već sada ova ustanova ima u svojoj ponudi učenje engleskog jezika, ali u redovitim programima. “Sad kad imamo povećane prostorne mogućnosti razmišljamo o mnogo stvari ako ekonomski budemo mogli stajati u realizaciji svih tih ideja”, kazala je Kegelj. Dodala je da ova ustanova više nema opciju produženog boravka jer im to nije primarna djelatnost. Isto tako valja naglasiti da je od ove godine boravak u ovoj ustanovi za svu djecu i za sve programe nešto skuplji. Naime, Kegelj je naglasila da su svi programi skuplji za 20 KM.

Minimalno povećanje

“Vrtići od prvi rujna su skuplji 20 KM. Radi se o minimalnom povećanju cijena jer smo u situaciji da moramo to napraviti jer je ekonomska situacija takva”, kazala je Kegelj. Ističe da je sad jaslički program 190 KM, a cjelodnevni 160 KM. Naglasila je da su vrtići popunjeni, te da je upisano 420 djece u pet vrtićkih jedinica. Sva su djeca upisana u prvom upisnom roku, a ostalo je možda petero djece na čekanju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?