IZVANREDNO STANJE

Danas temperature i do -25!

STANOVNICI ZASEOKA KERUMI POČELI OTKOPAVATI SNIJEG (1)
Tino Jurić/PIXSELL
09.02.2012.
u 10:14

Mnogi stanovnici BiH ostali su u potpunosti paralizirani nevremenom koje je pogodilo regiju

Mnogi bi kazali kako nam stiže novo ledeno doba, a prema najavama meteorologa kako će današnji dan biti najhladniji, s tempereturama koje će pasti i daleko ispod -20 Celzijevih stupnjeva, jedino se možemo složiti s time.

Nove hladnoće

Stiže nam novi hladni val! Polako se pripremite i na nove snježne oborine, koje će početi u petak, a obilnije će biti u noći s petka na subotu, s tim da će više oborina biti u Hercegovini! Prema izvješću FHMZ-a, današnji dan će biti sunčan u Hercegovini, dok će u Bosni biti oblačno, a prema kraju dana naoblačit će se u cijeloj zemlji. Dnevne temperature bit će od -12 do -6, a na jugu od -2 do 3 Celzijeva stupnja. U petak nam slijedi novi val snježnih oborina, koje će prijepodne biti slabog do umjerenog intenziteta, dok će prema kraju dana doći do njihova jačanja. Dnevne temperature bit će od -14 do do -7, a na jugu od - 2 do 3 Celzijeva stupnja. Prvi dan vikenda bit će oblačan s oborinama, s tim da se na krajnjem jugu očekuje susnježica ili kiša. Intenzivne se oborine ponovno očekuju na jugu. U Hercegovini će biti jaka bura! Temperature će biti u porastu od prethodnih dana, ali i dalje će biti vrlo hladno. Ako se uzmu procjene meteorologa kako se očekuje novih 15 do 30 cm snježnog pokrivača na dosadašnji kaos, kao i odsječenost pojedinih dijelova od svijeta, situacija je i više nego ozbiljna. Putovi se, bar oni od vitalne važnosti polako rasčišćavaju,ali bi jaki udari bure mogli ponovno prouzročiti probleme. Iako su nam iz nekih velikih trgovačkih prodajnih lanaca potvrdili kako im je opskrba uredna, te da imaju namirnica osim voća, malene trgovine muku muče s dostavljačima. Građani se žale kako su police ponegdje prazne, a primjer iz Gruda govori kako trgovci iz veleprodaja mogu dobiti samo po dva paketa mlijeka. Problem je i s vodoopskrbom. Izvor pitke vode Studenac ostao je bez struje. Zalihe se polako tope, a nafte imaju za još jedan dan. Ukoliko struja ne dođe, bez vode bi mogao ostati dio Mostara.

Ne idite na put

Mnogi su stari i nemoćni za koje se nema tko brinuti i kojima nema tko pomoći. Posjetite ih, ako možete. Pripremite drva, jer nas čeka još hladnih dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?