Žepče

Dan ekologije okupio oko 300 framaša iz 20 župa Bosne Srebrene

Framaši
05.06.2013.
u 10:09

Poseban gost susreta bio je fra Ivica Perić, misionar iz Ruande, koji je pobliže predstavio sliku života i rada misionara u afričkim misijama

U župi Osova, općina Žepče, održan je projekt “Dan ekologije” Frame Bosne Srebrene. Na susretu je sudjelovalo oko tri stotine framaša iz dvadeset župa. Program je započeo okupljanjem te razgledavanjem spomen-sobe fra Vjeke Ćurića. Program je bio ispunjen različitim aktivnostima: predavanjima, svetom misom, ručkom, predstavljanjem projekata, čišćenjem grada i okolice, sadnjom sadnica i radosnim druženjem.

Na početku susreta sve okupljene je pozdravio fra Danijel Rajić, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene i fra Miroslav Jonjić, asistent Frame Osova.

Dobrošlicu je uputio i župnik fra Antun Perković i Mato Zovko, načelnik općine Žepče koja je srdačno podržala projekt. Poseban gost susreta bio je fra Ivica Perić, misionar iz Ruande, koji je pobliže predstavio sliku života i rada misionara u afričkim misijama. U svom predavanju posebno je naglasio projekt izgradnje škole “Fra Vjeko Ćurić“ u Ruandi i problem siromaštva koji već dugo vlada u afričkim zemljama.

Istaknuo je da se u misijama puno radi s ljudima, mladima i djecom koji nemaju internet i ostala moderna sredstva komunikacije, ali imaju jedni druge u borbi za golu životnu egizstenciju. Fra Ivica je predvodio i svečano misno slavlje, a bratstvo Frame Osova primilo je nove kandidate i organiziralo obred obećanja.

Frama Osova trenutačno broji 48 aktivnih članova. Raspoređeni po skupinama mladi su išli čistiti pojedina okolna mjesta i grad Žepče. Druga skupina je bila nazočna vrijednoj prezentaciji različitih projekata, a treća je sadila sadnice u župnom dvorištu.

Pročitan je i službeni proglas Dana ekologije Frame Bosne Srebrene kojim će ovaj događaj ostati zapamćen kod svih prisutnih framaša.

Sve je proteklo u lijepom okruženju i društvu, priopćili su uz ostalo iz Frame Osova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?