Naslovnica Kultura

“Dabogda te majka rodila” iz Rijeke na svečanom otvaranju

Dane otvara riječki HNK Ivan pl. Zajc, s predstavom “Dabogda te majka rodila” Vedrane Rudan u dramatizaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat i u koprodukciji s riječkim HKD teatrom
31. svibnja 2012. u 15:57 0 komentara 1 prikaza
dabogda te majka rodila
Foto: arhiva

Večaras u Krempuhu počinju 36. dani satire, koji sada nose ime Fadila Hadžića, velikog komediografa, utemeljitelja Satiričkog kazališta, ali i pokretača Dana satire. Selektor Hrvoje Ivanković za ovogodišnju je smotru izabrao deset predstava, a Dane otvara riječki HNK Ivan pl. Zajc, s predstavom “Dabogda te majka rodila” Vedrane Rudan u dramatizaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat i u koprodukciji s riječkim HKD teatrom. Riječani će se predstaviti i predstavom “Baba Jaga je snijela jaje” prema romanu Dubravke Ugrešić u adaptaciji Ivora Martinića i u režiji Ivice Buljana, a Dani satire traju sve do 16. lipnja kada je svečana dodjela nagrada za najbolja ostvarenja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.