PROZOR

Župnik, vozeći unatrag, udario u automobil imama

'bih...uzdol...17.06.2013...uzdol, rama-prozor. crkva uzdol...fra miljenko dzalto foto: zoran grizelj vecernji list'
Foto: 'zoran grizelj vecernji list'
02.02.2014.
u 10:14

Dvojica vjerskih službenika nisu zvali policiju, sve su sami riješili

Uzdolski župnik don Miljenko Džalto do ovoga tjedna nije poznavao glavnog imama Medžlisa IZ Prozor Safeta Pozdera. To se promijenilonakon što je don Džalto vožnjom automobila unatrag udario u auto prozorskog imama.

- Radi se o maloj prometnoj nezgodi u kojoj nije bilo većih posljedica. Išao sam unatrag, nisam obratio dovoljno pažnje i udario u drugi automobil. Nakon kraćeg razgovora uspostavilo se kako se radi o automobilu imama Pozdera, tako smo se i upoznali - govori nam jučer u telefonskom razgovoru don Džalto. Sve se dogodilo kada je Pozder otišao u lokalnu trgovinu kupiti namirnice, dok je s druge strane unatrag išao don Džalto.

Uslijedio je udar. Kada su shvatili tko je tko, nikome nije ni palo na pamet da pozovu policiju. Nisu se prepoznali po izgledu nego tek kada je Džalto pitao imama kako će memorirati njegov broj u imeniku mobitela. Kako nijedan od aktera nije znao procijeniti štetu dogovoreno je da uzdolski župnik plati majstoru popravak automobila imama Pozdera.

- Njegov je automobil trenutačno u majstora i čekam da mi javi kolika je šteta kako bi izmirio račun. Dugo vremena smo i jedan i drugi na svojim dužnostima u općini Prozor-Rama, ali se do sada nismo upoznali. Žao mi je što je baš prometna nesreća bila povod da se upoznamo, ali na kraju je samo važno da nikome ništa nije bilo i da nema većih posljedica - naglasio je Džalto. Zanimljivo je kako su njih dvojica podrijetlom iz susjednih sela prozorske općine. Išli su u istu školu, ali nikada nisu imali kontakta. Tako se trebala dogoditi prometna nesreća kako bi se otvorio još jedan komunikacijski most.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije