Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Crna kronika

Žena umrla nakon što je na tijelo zalijepila četiri flastera protiv bolova

16. prosinca 2017. u 08:00 0 komentara 5748 prikaza

Zeničanka, majka troje djece, preminula je prošloga vikenda nakon što je na tijelo zalijepila četiri flastera za ublažavanje bolova. S obzirom na to da je smrt bila iznenadna te nije bilo informacija koje bi upućivale na neku tešku bolest ili tragova samoubojstva, obavljen je očevid te naložena obdukcija.

Obdukcija tijela

Prema informacijama do kojih je došao portal Zenicablog, sudski vještak koji je obavio obdukciju potvrdio je informacije do kojih su istražitelji došli tijekom očevida, a koje upućuju na to da je nesretna žena preminula uslijed nepropisne upotrebe flastera protiv bolova, koje joj je izvan BiH kupio član obitelji. - Osoba je imala problema s kralježnicom te se odlučila na upotrebu flastera koji se nude na društvenim mrežama, u prodajnim lancima, nažalost, i na tržnicama. Oni koji se prodaju u ljekarnama, uglavnom se dobivaju na recept i imaju u svakom slučaju uputu na našem jeziku. Sigurno je da ovi, koje je koristila, nisu korišteni na propisani način jer su na tijelu umrle pronađena četiri flastera, čime je ona preko njih i kože u tijelo unijela višestruko veću količinu tvari za ublažavanje bolova, za koju je smatrala da će joj pomoći, a formalno “predoziranje” dovelo je do smrti. Zato je nužno da se bilo kakvi lijekovi, ali i sredstva za ublažavanje bolova, ma koliko izgledali beznačajni i neopasni, koriste isključivo uz liječnički recept ili savjet, odnosno uz čitanje i najvažnije pridržavanje uputa - kazao je sugovornik portala iz istražnih tijela. U tijeku su superanalize krvi radi potvrđivanja nalaza obdukcije.

Brojna upozorenja

Večernjak je već ranije više puta pisao o opasnosti uzimanja bilo kakvih lijekova “na svoju ruku”, a posebno kupnji izvan ovlaštenih ljekarni. Provjerili smo dostupnost flastera protiv bolova na bh. oglasnicima i pronašli smo ih nekoliko, svi su bili kineske proizvodnje, u pakiranju se nalazi do 8 flastera, a cijena im ne prelazi 6 KM. Kada liječnik propiše uporabu flastera i kada su kupljeni u ljekarnama, zasigurno su od velike pomoći oboljelima. Međutim, svaku nabavu “na svoju ruku” treba izbjegavati. - Prije 5 godina i ja sam stavila dva flastera donesena iz Austrije. Dugo ću još pamtiti neizdržive bolove i patnju. Cijelu noć sam trpjela u nadi da će mi pomoći. Kad sam osjetila jak bol u srcu, skinula sam ih i bacila. Od tada sam rekla sebi - nikad više i neka svakom ovo bude pouka - jedan je od komentara na FB-u.•

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.