pod velikim je stresom

Žena koja je posljednji put vidjela Danku: 'Da sam je uzela u naručje, danas bi bila živa'

nestala djevojčica Danka
MUP Srbije
08.04.2024.
u 17:53

Danka Ilić (2), djevojčica iz Srbije za kojom je tragala cijela regija, ubijena je 26. ožujka u Banjskom Polju kod Bora. 

Za svirepo ubojstvo malene djevojčice osumnjičeni su Srđan Janković i Dejan Dragijević, radnici "Vodovoda" iz Bora. Njima je određen pritvor do 30 dana, dok se tijelo Danke još traži.

Tog 26. ožujka Danka je došla s majkom i bratom na imanje u Banjskom Polju. Ona se majci iz vida izgubila dok je žena otišla po vodu za sina. Ivana je odmah pozvala supruga, policiju, obitelj, susjede da joj pomognu u potrazi za djetetom.

- Vidjela sam je posljednji put tu ispred njene kapije. Bila je tako mala da sam vjerovala da su roditelji negdje pored nje. Ovo naselje je mirno i svi puštamo djecu da idu ispred nas. Noćima ne spavam zbog Danke. Da sam je uzela u naručje, ona bi danas bila živa. Sve ovo mi je katastrofa... - rekla je Vesna Komšo iz Banjskog Polja za "Telegraf.rs".

Ona je tek kasnije čula što se dogodilo. Prvo se obratila Dankinom djedu. Njemu je rekla da je dijete vidjela kod kapije i da nije mogla daleko otići.

- Djed me pitao zašto je nisam uzela. Rekla sam da sam mislila da je netko s njom. Osjećam se krivom i odgovornom - navela je Vesna.

Nakon što je otišla po dijete u vrtić Vesna je došla u dvorište obitelji Ilić.

- Dankina majka šetala je gore-dolje, otac je plakao pored kola. Krenula sam i ja u potragu za djetetom. Bila sam i u policiji na poligrafu. Rekla sam svima da mi je žao što nisam izašla iz kuće i uzela je.

Mislila sam da je roditelji prate. Da sam znala da je sama, istrčala bih iz kuće. Ne mogu sebi to oprostiti. Ja imam djecu. Da se njima nešto dogodi, mene ne bi našli živu.

Svaki metar smo prešli, ali je nije bilo. Nadala sam je da je tu negdje i da je oteta bila sve je bolje od ovog scenarija. Bojim se ostati sama. Kada mi je suprug u drugoj smjeni, samo mislim da će se nešto strašno dogoditi. Mala Danka ničim ovo nije zaslužila. Sve je ovo veliki stres. I ispitivanje u policiji i sve nakon toga - ispričala je Vesna Komšo za Telegraf.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?