FBiH

Zbog magle i poledice više nesreća

09.12.2015.
u 07:00

Zabilježene su 74 nesreće u samo 24 sata s troje teže ozlijeđenih Uzrok nesreća je nepažnja vozača, ali i nedopustivo ponašanje pojedinaca koji u situaciji kada je gusta magla ne koriste svjetla

Posljednjih nekoliko dana gusta magla u većem dijelu Bosne uzrok je velikog broja prometnih nesreća. Iz Federalne uprave policije jutros su priopćili da su u protekla 24 sata na cestama u Federaciji zabilježene čak 74 prometne nesreće u kojima su tri osobe zadobile teže, a 10 osoba lakše ozljede, dok za osam osoba nije utvrđen stupanj tjelesnih ozljeda.

Organizacija događaj

Složena je situacija i na cestama na području Tuzlanske županije.

U izjavi za Radio Tuzlanske županije Izudin Šarić, glasnogovornik Tuzlanske županije, kazao je da je od petka do jučer ujutro na području te županije registrirano 30 prometnih nesreća i prava je sreća što nije bilo izgubljenih života.

- Od petka do jutros zabilježili smo 30 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe zadobile teže, a 12 osoba lakše tjelesne ozljede. Glavni uzrok prometnih nesreća je nepažnja vozača, ali i nedopustivo ponašanje pojedinaca koji u situaciji kada imamo gustu maglu nisu koristili svjetla, nisu držali rastojanje među vozilima, a o brzini da i ne govorimo.

Ona, naravno, nije ni blizu ograničenja. Ukoliko se u obzir uzme činjenica da se kod guste magle vozi i ispod ograničenja i da se mora biti maksimalno oprezan, samo je prava sreća što nije bilo prometnih nesreća sa smrtnim ishodom, kazao je u izjavi za Otvoreni program TŽ-a radija Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TŽ-a. Kontrolirani vozači nemaju adekvatnu opremu, iako je zakonski obvezno posjedovanje zimske opreme.

Nažalost, na području Federacije i oni koji imaju zimske gume u velikom broju slučajeva koriste one od prije nekoliko godina. Iz MUP-ova upozoravaju sve vozače da voze maksimalno oprezno i ponašaju se odgovorno jer su i više nego složeni uvjeti za vožnju ovih dana.

- Ako posjedujete svjetla za maglu, obvezno ih koristite, ako ne, onda kratka svjetla. Držite rastojanje između vozila i budite maksimalno oprezni u jutarnjim satima jer ima i poledice, kazao je u izjavi Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TŽ-a.

Organizacija događaja

Već ranije su mediji objavili da je zabilježen veći broj krađa i da lopovi uspješno koriste maglu kako bi se okoristili. Tako su zabilježene krađe radioprijamnika iz auta koji se na crnom tržištu mogu prodati za 50 pa do 300 maraka. Lopovima je, naravno, cilj da je radio što kvalitetniji kako bi ga prodali za više novca. Tuzlanski portal Tip.ba zaprimio je fotografiju jednog čitatelja kojem je pretprošle noći u strogom središtu Tuzle obijen automobil golf 2, iz kojeg je otuđen upravo radio i još par sitnica koje su se nalazile u vozilu.

- Lopovi očigledno koriste maglu kako bi lakše obijali automobile. Poučen ovim neugodnim iskustvom savjetujem našim sugrađanima da sve što bilo čemu vrijedi izvade iz svog automobila. Često parkiram automobil na isto mjesto, ovo je prvi put da se nešto ovakvo dogodilo, napisao je čitatelj portala Tuzlanski.ba kojemu se dogodio ovaj incident.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije