šamac

Zaplijenjeno 1.800 kilograma duhana

25.05.2017.
u 19:05

Na području Šamca danas su, u nastavku akcije "List tri", izvršeni pretresi na tri lokacije pri čemu je zaplijenjeno 1.800 kilograma ilegalnog duhana izuzetno velike vrijednosti, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Pronađeno je i privremeno oduzeto 320 kilograma sječenog duhana, 320 kilograma stripsa - fabrički obrađenog duhana, 980 kilograma duhana u listu, 180 kilograma korijena duhana, tri stroja za rezanje duhana, tri telefona, SIM kartice i drugi predmeti, piše Srna.

Pretrese su, prema nalogu Tužiteljstva BiH, izvršili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH, u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH i uz pomoć pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Ovo je nastavak operativne akcije usmjerene na razbijanje dobro organizirane grupe koja se već duže bavi nezakonitom trgovinom, preradom i distribucijom duhana i duhanskih proizvoda. Članovi ove grupe nabavljali su duhan u listu, a zatim ga nezakonito rezali i stavljali u promet.

Akcija "List" pokrenuta je 2015. godine, a tijekom prošle i ove godine poduzete su dalje aktivnosti na otkrivanju i kaznenom procesuiranju organizirane grupe koja je oštetila proračun BiH za milijunske iznose, krijumčarenjem i rasparčavanjem više tona rezanog duhana, koji je prodavan na više lokacija širom BiH, a na koji nisu plaćeni porez ni trošarine.

Prema važećem zakonodavstvu i propisima, prodajom svakog kilograma duhana na crnom tržištu vrši se utaja od blizu 100 KM trošarina i poreza, te prouzrokuje šteta proračunu BiH.

Ključne riječi

Komentara 1

FB
Fra.Batal
06:50 28.05.2017.

Neki su dobro popušili.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije