Naslovnica Crna kronika

Zaplijenjen duhan u listu i cigarete

23. travnja 2019. u 12:36 0 komentara 153 prikaza
Foto: ilustracija

U nekoliko odvojenih akcija na području koje pokriva Regionalni centar Sarajevo zaplijenjana je veća količina proizvoda - priopćeno je danas iz Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH.

Pojašnjavaju da su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Sarajevo, u suradnji s policijskim službenicima MUP-a SŽ, Policijske stanice Hadžići, na putnoj komunikaciji Sarajevo-Konjic, izvršili zaustavljanje i kontrolu kombi vozila pravne osobe iz Trebinja i u njemu pronašli 1.560 kilograma duhana u listu.

Za tu robu vozač nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu, odnosno nabavci.

S obzirom da duhan u listu nije trošarinski proizvod, kontaktirani su službenici Županijske uprave za inspekcijske poslove SŽ, kojima je predmet ustupljen na nadležno postupanje - priopćeno je iz UNO BiH.

Također, u suradnji s policijskim službenicima MUP SŽ, na području općine Hadžići izvršili su zaustavljanje i kontrolu dva putnička motorna vozila, u kojima je pronađeno 10.240 paklica raznih cigareta koje nisu obilježene trošarinskim markicama UNO BiH.

Tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 46.000 KM.

Na osnovu prikupljenih operativnih informacija ovlaštene službene osobe UNO BiH, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Sarajevo i MUP-a BPŽ, policije iz Goražda, na putnoj komunikaciji Foča-Goražde oduzeli su od dvije fizičke osobe 172 kilograma rezanog duhana koji nije bio obilježen trošarinskim markicama UNO BiH.

Tržišna vrijednost ove privremeno oduzete robe iznosi 25.800 KM.

Protiv počinitelja bit će podneseno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu Tužiteljstvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo nedozvoljen promet trožarinskih proizvoda.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.