IZGRED

Zapalili kapelicu nakon provale nedaleko od Zenice

zenica
Foto: VL FOTO
13.06.2014.
u 09:52

Najprije su zapalili oltar, a vatra se prenijela i na druge predmete

Nepoznate osobe zapalile su dio grobljanske kapelice u mjestu Gradišću sjeverno od Zenice, a ovo skrnavljenje katoličkog objekta osudili su iz Odbora za međureligijsku suradnju u ovome gradu, potvrdili su jučer službeni policijski izvori.

Prvi na udaru oltar

Po policijskim navodima, u srijedu je prijavljeno da je oskvrnuta grobljanska kapelica u mjestu Gradišću. Nakon što je provaljeno u kapelicu, bestijalni razbojnici zapalili su oltar, koji je izgorio. Oštećeni su i brojni drugi predmeti koji su se nalazili u kapeli, kao i dijelovi interijera. Srećom, krov ovoga objekta vatra nije zahvatila. Pripadnici vatrogasne postrojbe su stigli na mjesto događaja po upućenoj dojavi i uspjeli su ugasiti rasplamsavanje vatre. Policija je napravila očevid te traga za počiniteljima, navodi se u službenoj obavijesti iz zeničke policije. Nisu poznati motivi ovoga napada, niti provale, a teško da se može raditi o koristoljublju budući da se u grobljanskim kapelicama ne drže dragocjenosti niti novac. Odbor za međureligijsku suradnju u Zenici oštro je osudio paljenje katoličke kapele u selu Gradišće i podmetanje požara u kojem je uništena kapelica.

Zajednički posjet

Predstavnici svih crkava i vjerskih zajednica u Zenici posjetili su zgarište kapele kako bi osudili vandalski čin, te pozvali nadležne da uhite i kazne počinitelje. Zajedno su na mjestu događaja bili predstavnici zeničke katoličke zajednice fra Zdravko Anđić, zatim izaslanik Medžlisa Islamske zajednice Zenica, Ismet efendija Bašić, te tajnik Odbora za međureligijsku suradnju Kenan Hodžić, Gradišće je naselje koje se nalazi sedam kilometara sjeverno od Zenice i naseljeno je Hrvatima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?