Politička mafija

Za zaposlenje mu prvo tražili 16.000 maraka, a poslije još više

16.06.2018.
u 08:30

Saslušanjem Brajka Hasančića iz Zavidovića jučer je u Općinskom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Amiru Zukiću i suoptuženima za nezakonita zapošljavanja u javnom sektoru.

Na optuženičkoj klupi su još Safet Bibić, Senad i Nedžad Trako, Ramiz Karavdić, Esed Džananović i Asim Sarajlić.

Hasančić, koji je trenutačno zaposlen u Sloveniji, u sudnici je potvrdio kako je od 2015. godine tražio posao i da se raspitivao na “sve strane”.

Odgovarajući na pitanja tužiteljice Bojane Jolović, svjedok je ispričao kako je tijekom 2016. godine radio električne instalacije u kući svog badžanaka i šogorice te su jedne prilike iz Elektrodistribucije došla trojica radnika kako bi priključila struju.

- Nakon posla sjeli smo skupa i razgovarali smo, a ja sam im rekao da im je dobar posao te kako bih i ja volio tako raditi. Jedan od njih se zvao Ismet (Alihodžić, op.a.) i on mi je rekao: “Ti se možeš zaposliti, samo ne znam kako si spreman”. Pitao sam o čemu se radi, a on mi je rekao da treba dati 16.000 KM. Rekao sam da novca nemam, ali ako je ozbiljan posao, da bih se snašao. Kasnije smo se čuli nekoliko puta i u međuvremenu mi je Ismet rekao da je cijena porasla na 17.000 KM - ispričao je svjedok. Ismet mu je, priča Hasančić, rekao da se radi o ozbiljnim ljudima i da je Ramiz (optuženi, op.a.) tetak njegove žene i da mu može pomoći.

Svjedok je dalje ispričao da ga je Ramiz nazvao jedne prilike i rekao mu da prikupi dokumente, ali se veza prekinula i nakon toga više nije uspio stupiti u kontakt s njim, dok se s Ismetom čuo u nekoliko navrata.

Hasančić je dokumente pripremio i predao, a Ismet mu je obećao da će ga netko nazvati kako bi počeo raditi. U međuvremenu je na televiziji vidio vijest o uhićenju, a s obzirom na to da su se spominjali Elektrodistribucija, BH Telecom, svjedok kaže da je pomislio da su to “ti ljudi”. Senka Nožica, koja zastupa Zukića, kazala je da ako ovaj svjedok koji je dao “isti opis onoga što se pod točkom tri optužnice stavlja na teret njezinu branjeniku, nije počinio kazneno djelo, onda nije ni njezin branjenik”. Suđenje će biti nastavljeno 16. srpnja za kada je predviđeno saslušanje triju svjedoka optužbe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije