Suđenje ravnatelju

Vozila upućivana na tehnički pregled zbog snijega na krovu

23.10.2015.
u 06:15

Optuženi Samir Aljukić, bivši ravnatelj MUP-a TŽ i Adnan Đulović, policajac PP Istok

Svjedočenjem Muhidina Solaka iz Sarajeva i Predraga Blagojevića iz Zvornika jučer je u Općinskom sudu Tuzla nastavljeno suđenje Samiru Aljukiću, bivšem ravnatelju MUP-a TŽ, i Adnanu Đuloviću, policajcu PP Istok, koji su optuženi za zloupotrebu položaja i ovlasti, iznudu i protuzakonito posredovanje, primanje dara i drugih oblika koristi i krivotvorenje službene isprave te time za dvije godine oštetili proračun za 100.000 KM.

Iskazi svjedoka

Prema svjedočenju Muhidina Solaka, zime 2011., dok se vozio s Amirom Kunićem i upravljao autom tvrtke Uzun commerc, zaustavila ih je policija u Tuzli, te ih uputila na izvanredni tehnički pregled. - Rečeno nam je da imamo previše snijega na krovu te smo upućeni na tehnički pregled koji se nalazio blizu zaustavljanja. Na tehničkom pregledu nam je konstatirano da ručna kočnica nije dobro zategnuta i da ne radi svjetlo. Amir Kunić je platio pregled, oko 60 KM, ja sam samo potpisao što su mi policajci dali, valjda zapisnik s tehničkog pregleda, nakon čega smo pušteni, ispričao je Solak. Za vrijeme ispitivanja svjedok je kazao kako nikada nije dobio kaznu za plaćanje, dok je tužiteljica, čitajući odluku o upućivanju na izvanredni tehnički pregled PP Istok, pročitala kako je navedeno da je auto ispravan. Slične detalje o susretu s policijom u Tuzli ispričao je i Predrag Blagojević iznoseći detalje o tome kako je, dok je vozio prijatelja Milorada Mitrovića, zaustavljen u Simin Hanu, te upućen na obližnju tehničku postaju.

Novac ili tehnički

- Imao sam osjećaj kako bi se s policajcima mogli 'nagoditi', ali nismo imali novca pa smo pristali na tehnički pregled. Milorad je nazvao nekog prijatelja, vjerojatno kako bi urgirao preko nekog policajca. Ja sam potpisao nešto što su mi dali i nakon pet minuta smo pušteni, kazao je Blagojević. Branitelji su za ispitivanja nastojali ukazati da Blagojević nije siguran da je u ranijoj izjavi kazao kako je Milorad nazvao policajca, kao i da je izjava da su tražili novac njegov osobni dojam i procjena. (bp)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije