Dva bombaška slučaja

Uslijed eksplozije popucala stakla na kući i oštećen automobil Ilidža

22.12.2015.
u 07:00

Prvo je u 3.25 sati na Ilidži došlo do eksplozije, a 3 i pol sata kasnije vlasnik objekta 'Garden' prijavio je da se na ulaznim vratima nalazi bomba

Noć s nedjelje na ponedjeljak u Sarajevu je bila itekako burna, osobito na Ilidži gdje su 'radile' bombe. Iako je vikendom standardno više crnih događaja u državi, posljednji su, nakon svega što se događa, itekako zastrašujući. Prvo je u ilidžanskoj Ulici Butmirskog bataljuna 40 aktivirana nepoznata eksplozivna naprava. Do eksplozije je došlo u 3.25 sati, a stanari su bili šokirani. - Ružno je odjeknulo i uistinu me nakon nemilih scena protekli mjesec s terorističkim napadima zastrašilo. Vidljiv je bio tek dim koji je ostao nakon eksplozije. Na sreću, nitko se nije nalazio u blizini jer je lako netko nevin mogao nastradati u ovoj priči, govore očevici.

Veća materijalna šteta

- Nepoznata eksplozivna naprava, za koju se pretpostavlja da je bomba, eksplodirala je oko 3.25 sati, a nije bilo ozlijeđenih osoba. Oštećen je jedan automobil te su popucala stakla na obližnjoj kući, kazao je glasnogovornik policije u Sajevskoj županiji Irfan Nefić. Prilikom snažne eksplozije jače je oštećen automobil golf 2 i načinjena je veća materijalna šteta na okolnim objektima. - Najvažnije je da nitko nije ozlijeđen. Vjerujemo da će policija ubrzo uhititi bombaše i da će se znati točan motiv u napadu koji se dogodio, govore uznemireni susjedi. U Operativnom centru Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije potvrđene su očevidne radnje koje bi mogle dati konkretnije informacije o počiniteljima i motivu. Dan prije u Sarajevu je otvorenim plamenom zapaljen VW transporter na području općine Novo Sarajevo.

Veća materijalna šteta

Ni u ulici Mala aleja u naselju Ilidža nije bilo nimalo ugodno. Vlasnik ugostiteljskog objekta "Garden" pronašao je bombu oko 6.55 sati, a ona je bila postavljena na vratima objekta. Postavlja se pitanje koji su bili motivi ovog čina. U Sarajevu se neslužbeno komentira kako je vlasnik objekta "Garden" bio meta reketa, a i to da nije jedini kojem se to događa. Slična stvar dogodila se prije skoro mjesec i pol dana kada je također ispred jednog od kafića bačena eksplozivna naprava. Nije bilo ozlijeđenih ni tada, ali su oštećeni izlozi i dva automobila koja su bila parkirana u blizini.

Očevid su obavili pripadnici MUP-a Sarajevske županije, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju ovog događaja, identifikaciji i pronalasku osobe koja je postavila bombu.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Tužiteljstva Sarajevske županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije