nakon provedene istrage

Uskok optužio petorku za krijumčarenje Kineza iz BiH, među njima i državljanin BiH

krijumčarenje
03.11.2023.
u 17:43

Obuhvaćena petorica okrivljenika u dobi od 27 do 70 godina, dok je brodsko-posavska policija ranije izvijestila kako za krijumčarenje sumnjiče 70-godišnjeg državljanina BiH, 46-godišnjeg državljanina Slovenije, 37-godišnjeg državljanina Srbije te dvojicu hrvatskih državljana u dobi od 27 i 36 godina.

Uskok je, nakon provedene istrage, pred osječkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv petorice okrivljenika koje tereti da su za novac krijumčarili kineske državljane iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Tužiteljstvo je izvijestilo da su optužnicom obuhvaćena petorica okrivljenika u dobi od 27 do 70 godina, dok je brodsko-posavska policija ranije izvijestila kako za krijumčarenje sumnjiče 70-godišnjeg državljanina BiH, 46-godišnjeg državljanina Slovenije, 37-godišnjeg državljanina Srbije te dvojicu hrvatskih državljana u dobi od 27 i 36 godina.

Uskok je precizirao kako optužnicom tereti okrivljenike da su se od početka travnja do 10. svibnja ove godine povezali u zajedničko djelovanje s više nepoznatih osoba iz BiH radi ilegalnom prebacivanja većeg broja kineskih državljana iz BiH u Hrvatsku, uz dogovorenu novčanu naknadu.

Prema Uskoku, okrivljenici su se 10. svibnja, u vrijeme dogovoreno s osobama iz BiH, dovezli svaki zasebnim vozilom na obalu Save u blizini Slavonskog Broda te su osobe iz BiH čamcima izvan graničnog prijelaza prebacile 14 kineskih državljana iz BiH u Hrvatsku.

Potom je 70-godišnjak u automobil preuzeo pet Kineza, a 46-godišnjak još četiri te su se uputili prema Zagrebu. Pritom su im 36-godišnjak i 27-godišnjak u drugim vozilima bili prethodnica i pratnja radi izbjegavanja policijskih kontrola.

Po dolasku na naplatnu postaju autoceste, policajci su zaustavili vozila s okrivljenicima i migrantima, dok je istovremeno 37-godišnjak automobilom došao u blizinu Save radi preuzimanja preostalih pet ilegalno prebačenih stranaca.

Međutim, do tog preuzimanja nije došlo jer su ga policajci zatekli na dogovorenom mjestu s ilegalno prebačenim strancima. Uskok dodaje da je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika, javlja Hina.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?