priznala krivnju

Ukrajinka optužena za navođenje na prostituciju u BiH

17.10.2022.
u 11:19

Optužena, Nachinkin Natalia (1989), državljanka Ukrajine, sporazumno je priznala krivnju za kazneno djelo međunarodno navođenje na prostituciju iz KZ-a BiH.

Sporazumnim priznanjem previđena je kazna zatvora u trajanju od jedne godine i jednog mjeseca, kao i oduzimanje predmeta koji su korišteni prilikom izvršenja kaznenog djela.

Također, sporazumnim priznanjem optužena je u potpunosti prihvatila odgovornost za kazneno djelo za koje je tereti Tužiteljstvo BiH, te se odrekla prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju joj na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Spomenuti predmet predstavlja dio obimne istrage, uključujući i međunarodnu pravnu pomoć i komunikaciju s partnerskim institucijama i agencijama, a u optužnici se navodi da je optužena, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, vrbovala strane državljanke, uglavnom s područja Ukrajine i Rusije, te ih dovodila u BiH, pronalazila smještaj i iskorištavala radi pružanja seksualnih usluga za novac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije