Velika akcija:

Uhićeno sedam osoba, namještali prometne nesreće

ilustracija
23.11.2017.
u 12:40

Pripadnici sektora kriminalističke policije Tuzlanske županije su u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom izvršili pretrese na osam lokacija, prilikom kojih je uhićeno sedam osoba.

Kako je potvrdio glasnogovornik MUP-a TŽ, Izudin Šarić, uhićeni su osumnjičeni da su fingirali prometne nesreće i tako oštetili fizičke osobe i osiguravajuće kuće za veći novčani iznos, prenosi N1. 

"Postupajući po naredi Općinskog suda Tuzla službenici sektora krim policije MUP-a TŽ i odjela kriminalističke policije Tuzla su u suradnji sa županijskim tužiteljstvom izvršili pretrese na osam lokacija. Tom prilikom sedam osoba je uhićeno koje se dovode u sumnju u vezi sa izvršenjem krivičnog djela prevare, koji su fingirali prometne nezgode i tom prilikom oštetili osiguravajuće kuće i fizičke osobe koje su sudjelovale u tim prometnim nesrećama za veći novčani iznos. Nakon kriminalističke obrade, osobe će uz izvještaje o počinjenom krivičnom djelu biti predane nadležnom Tužiteljstvu na daljnje postupanje", kazao je Šarić.

Kada je riječ o detaljima ovog djela, Šarić je kazao:

"Obrađeno je nekih 13 prometnih nezgoda, novčani iznos je nekih 20.000 KM, a radi se otprilike o 49 nezgoda koje su počinjene u razdoblju od 2015 - 2017. Osobe su sudjelovale u prometnim nezgodama postavljajući svoja vozila ispred drugih osoba izlazeći iz automobila uz fizičku prijetnju su popunjavali europske obrasce na veće iznose koje su proslijeđivali do osiguravajućih kuća. Po zakonu, europski obrasci se mogu popuniti samo za nezgodu u kojoj je šteta do 5.000 KM. Preko toga mora biti zapisnik policijskog službenika, s tim zapisnikom se ide na naplatu".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije